Trailer 58 - uddrag af Et horn i siden

For nogle år siden begyndte en dejlig trend i den danske genreundergrund. Først kom den årlige antologi med science fiction-noveller fra SFC. Så fulgte H.Harksen Productions op med en (næsten) årlig horror-antologi. Og til sidst fulgte forlaget Kandor med serien Ny Dansk Fantasy, der as we speak, barsler med den tredje antologi i træk ... sjovt nok med emnet fantasy. Men ikke kun fantasy som i elvere, trolde, magiske sværd og onde onderter. Det var (og er) genren fantasy på den lange bane, som også inkluderer bl.a. lidt weird, noget horror og den fantastiske fortælling. Min novelle Et horn i siden kom med i NDF2012 - Til deres dages ende, som udkom sidste år. I den legede jeg med en af væsnerne fra den klassisk fantasy, nemlig enhjørningen. Og som en lille bonusting kan jeg oplyse, at flertalsformen af enhjørning er enhjørningER, ikke enhjørningE.

Sugar and spice and ... I think not.
"En enlig tåre dryppede fra enhjørningens øje. Da den berørte luften forvandlede den sig til guld og faldt med en ringlen til ro på det grønne græstæppe. Erdengard fulgte den med øjnene. I flugten vurderede han den til at være mindst 50 guldmønter værd. Uberørt af enhjørningens tale spyttede han i græsset, og tørrede sig om munden med bagsiden af hånden.
”Tuder enhjørninge meget?”
”Enhjørninger” sagde enhjørningen og et øjeblik flakkede noget andet end sorg i dens blik. ”Nej. Vi græder kun når det gode er ved at dø”
”Det var sgu trist. Hvis du havde været en tudeprins, kunne vi måske have fået en aftale i stand. Enhjørningetårer må være mange penge værd for troldmænd og andet pak”
Enhjørningen nikkede sagte.
”Men du siger, at der er flere af jer. Jeg kunne måske lade dig gå, hvis du fortæller mig hvor resten er. Jeg har ikke noget mod dig personligt. Du er bare penge for mig. Men på den måde kan du i det mindste hytte dit eget skind, før en eller anden hytter det for dig”
”Jeg kunne aldrig finde på at forråde mine frænder” sagde enhjørningen og for første gang så den Erdengard direkte i øjnene. ”Forråder jeg dem, forråder jeg alt hvad vi er”
Eventyreren trak på skuldrene.
”Det må du selvfølgelig selv om. Inden du beslutter dig, så synes jeg dog du skal høre hvad der kommer til at ske med dig. Først kommer du til at være en udstillingsgenstand, som alle de jaloux mænd fører deres kommende brud til, for nu at sikre at de er ægte jomfruer. Derefter vil dit horn dag og nat blive brugt til at finde ud af om noget er forgiftet. Det er selvfølgelig kun de første par år. Når du begynder at blive gammel, skærer de dit horn af, fordi du er ved at blive affældig at se på. Til sidst slår de dig ihjel, og hvis jeg kender mine rigmænd på gangen, så slutter de af med at æde dig, for man ved jo aldrig om dit kød kan forlænge livet”."