Foredrag og oplæg

Jeg har holdt oplæg og foredrag siden 2010. Her findes du et udvalg af tidligere foredrag, men det vil også være muligt at skræddersy et oplæg.

17522014_10211017095837834_1042117822_o.jpg

Om forfatteren

A. Silvestri - Forfatter

Jeg fortæller om mit forfatterskab, arbejdet som forfatter i Danmark, forskelle på noveller og romaner og hvordan man som ny forfatter kan få sine første tekster udgivet. Ligeledes kommer jeg ind på hvordan man navigerer i at have et job ved siden af skrivegerningen; noget der for mange danske forfattere er virkeligheden.


Forfatteren

og katte

Om katte i A.Silvestris forfatterskab

Katte indtager en stor rolle i mit liv, såvel som i mit forfatterskab, og med korte mellemrum stikker missedyrene hovedet frem. Det sker blandt andet i form af en tøjkat i Pandaemonium, en skæbnekat i novellen Sfinks, de flyvende katte i kortprosa-stykket Miraklernes tid og de ilde tilredte killinger i novellen Blinde killinger. I oplægget kommer jeg ind på, hvorfor katte er så fascinerende, hvorfor jeg inkluderer dem gang på gang, og læser op fra udvalgte passager.


World

building

Hvordan sprog danner verdener.

World building og sproget som skaber af nye virkeligheder er fascinerende og tillokkende. I foredraget når jeg omkring begrebet suspension of disbelief, opstiller eksempler på hvordan fiktive sprog kan se ud og fortæller om hvordan det sære og eksotiske findes lige her i vores hverdag.


Genrer

Et monster, en elver og en robot kommer ind på en bar.

I dette oplæg fortæller jeg hvad de fantastiske genrer er, hvor skillelinjerne mellem horror, science fiction og fantasy går, og om hvordan de tre genrer taler til forskellige ting i mennesket. Efter en kort historisk indføring, vil foredraget blive krydret med konkrete eksempler både fra verdenslitteraturen og fra den danske under- og overgrund, der i disse tider spirer og vokser.


Science

Fiction

Science fiction - Fremtiden er her

Science fiction er en genre på vej frem. Især inden for film er den populær, men der sker også noget litterært. Blandt andet er Niels Klim-prisen opstået for at markere de bedste, danske science fiction-udgivelser. Et foredrag af denne type kunne indeholde gennemgang af de forskellige undergenrer i science fiction, filosofien bag science fiction eller hard vs soft science fiction for blot at nævne nogle muligheder.


Horror

Horror - Rædslernes domæne

Horror er en spændende genre, der leger med konventioner og virkelighed, på en måde som især den voksne læser vil kunne sætte pris på. Horror er så meget mere end spøgelser og vampyrer, og nok den af de fantastiske genrer med størst forankring i den klassiske litteratur.. Måske er der en lille portion sandhed i at horror slet ikke er en genre, men en følelse. Foredraget undersøger hvad genren kan, og især hvor gennemsyret meget anden litteratur er af horror.


Zombier

Zombies Galore - De levende døde

Zombier er det nye sort, og som forfatter til den største zombieroman på dansk i nyere tid, deler jeg ud af min viden om emnet. Det kan dreje sig om alt fra skriveteknik til historien bag de levende døde. Hvilken del af zombie-mytologien der skal tales om er helt op til dig/jer. 


Gotisk

litteratur

Det gotiske - fra slidte slotte til banjospil

Det siges, at den gotiske litteratur begyndte i 1764, da den engelske forfatter Horace Walpole skrev Slottet i Otranto. Siden har genren været umulig at slå ihjel og den bliver ved med at stikke næsen frem, især også i den realistiske genre. Foredraget vil handle både om de klassiske værker som Dracula, men også om southern gothic, weird fiction og om hvordan genren udfordres i dag.