Andre formater

Jeg elsker at eksperimentere med sprog, og en af de vigtigste grunde til at jeg blev forfatter var at jeg gerne ville forsøge mig frem i alle retninger, alle stilarter,  med alle sproglige krumspring og ikke mindst konstant udfordre mig selv med andre formater. Med andre formater mener jeg tekster, der primært i form, men også indhold, adskiller sig fra den klassiske novelle og roman. Her på siden vil du blandt andet finde SMS-noveller og godnathistorier.

 

Godnathistorier - Lyd til natten

I 2017 indkaldte radiovært på P1, Jesper Dein, til åben indsendelse af korte fortællinger. De skulle hver være under 1500 ord, og de bedste ville blive indtalt til en podcast med titlen Godnathistorier. Heldigvis havde jeg fra et tidligere projekt en ordentlig bunke fortællinger liggende, så jeg sendte ham fire af de bedste. De var så gode, at han valgte at indtale dem alle fire, og du kan lytte til dem ved at følge linket. Og det er ganske gratis! Disse fortællinger er ikke udgivet på papir.

Grevefejde

Håndskrift

Teselskab


SMS-noveller

For næsten et årti siden begyndte det lille forlag SMSpress at udgive fortællinger, der var designet til sms-formatet; altså korte fortællinger leveret i beskedform. Det talte meget til min eventyrlyst, og til dags dato har jeg fået udgivet to sms-noveller. Vi savner dig fra 2014, der handler om afmagt og savn og Kolde facts fra 2016, der leverer det ene kolde faktum efter det andet. SMS-formen er sjov at skrive i, da der ud over teksten skal tænkes på to ting. Tidsaspektet, for det er vigtigt om en særlig sms når frem klokken 11 eller klokken 14, og så det intime, hvor modtageren af sms'erne tvinges til en mere aktiv rolle, simpelthen fordi man gennem det medium træder ind i privatsfæren. SMSpress har også udgivet FebruaryFICTION, der er et samarbejde med forfatteren A.Rune.