1545164-565x.jpg

Pandaemonium

Forlaget Valeta

Pandaemonium er min romandebut. Den udkom samme dag som Faderens sønner. Skrevet med stort kendskab til zombiegenren er Pandaemonium både en hyldest og en udbygning af B-filmen, komplet med lange dialoger, vild action, sjove one-liners, tusind måder at dræbe en zombie på og et stort persongalleri. Til dette tilføjede jeg en religiøs dimension, og et episk plot der handler om meget mere end de levende døde. Ikke mange ved det, men novellen Kædebrev i Køtere dør om vinteren er faktisk en lille forhistorie til hele Pandaemonium. Pandaemonium er nok den af mine bøger, der har nået flest læsere.

 


Lektøren siger

En grusom roman for unge og voksne horror-fans med en blodig hånd og en spyflue på forsiden. Der er ikke den modbydelighed, der ikke udpensles, men det hænger sammen og vil glæde horror-fans, der ikke får for meget på dansk af kvalitet. Stephen King er mesteren i genren, men på dansk har vi Dennis Jürgensens Kadavermarch fra 1991 som nærmeste reference. En grusom og blodig horror-roman, der er velskrevet og tro mod genrens præmisser.

OBS

Linket er kun til e-bogsudgaven, da bogen ikke længere kan fås i papirudgaven.

 

Køtere-dør-om-vinteren-295x240.jpg

Anmeldelser

Planet Pulp

★★★★★

Pandaemonium er også sin egen og er på mange områder en bedre roman end Kadavermarch. Den er blodig, underholdende og så er den, på trods af sin tunge fremtoning, er let pust ind over en genre, som er ved at bide sig selv i røven.

Og endnu engang må jeg klappe i mine hænder over genrescenen i Danmark. Det er dejligt, at forfatterne tør lade deres fortællinger udspille sig i Danmark frem for at lave samlebåndshorror, der foregår i udlandet. Vi kender de steder, der beskrives, og Danmarks forfald bliver troværdigt skildret gennem Silvestris pen.

Læs resten her

Litteratursiden

Silvestri bygger fint videre på zombietraditionerne i sin velskrevne roman, men ved at inddrage sine helt egne forklaringer og teorier, bl.a. elementer fra mesopotamisk, ægyptisk og kristen religion tilfører han dog historien både originalitet og kvalitet. En episk tour de force gennem ondskabens væsen.

Læs resten her.

Horrorsiden.dk

Silvestri har allerede vist sit værd på novellefronten – og springet til 800 sider klarer han også. Han har et godt greb om sine personer, driver historier fremad og leverer i det hele taget varen. Alene på grund af sin vægt har Pandaemonium efterladt et godt mærke i dansk horror – men det er på grund af underholdningsværdien, at det mærke bliver vedvarende. Pandaemonium er ikke til at komme udenom, hvis man interesseret sig for dansk horror, zombier eller bare monumental tjubang

Læs resten her

Gyseren.dk

Hvis du er til zombie-apokalypser med humor og action og ikke har noget imod en vellykket nytænkning af zombiernes rolle, så er A. Silvestris monumentale roman ikke til at komme udenom. Læs den og nyd blodsprøjtene.

Læs resten her

Apokalyptisk.dk

★★★★★

Pandaemonium er efter min mening den bedste zombieroman jeg har læst i årevis, og jeg sidder tilbage med samme følelse som da jeg havde læst World War Z færdig (af Max Brooks), bogen er episk og en fortælling der skriger på at blive filmatiseret, men samtidig ved jeg at hvis det nogensinde sker, vil jeg blive skuffet, det er nemlig umuligt at fange den stemning som Silvestri gør i dette værk og det skal han have ros for. Det er dejligt endelig at se en zombie roman der ikke følger reglerne for hvor zombier kommer fra, og som ikke er bange for at røre ved emner som religion og menneskelige handlinger på godt og ondt.

Pandaemonium er episk værk som ingen fans må gå glip af. Giv plads på hylden Kadavermarch, fordi danskerne har fået en ny zombie-bibel – og den er bedre!

Læs resten her.

Trauma Magazine

★★★★☆

Pandaemonium efterlader sin læser med en følelse af, at have læst et episk massivt værk og for dette og splateffekterne, og for at foregå i Danmark og være dansk, skal den have 4 stjerner. Gu’ skal den så.

Læs resten her

Bookeater

Handlingen slugte mig, menneskernes fortælling slugte mig og selv om jeg havde gættet slutningen, var der flere ting der overraskede mig undervejs. Positivt. Der er så utroligt mange instanser i denne bog, at forfatteren plotmæssigt hat gjort et kæmpe stykke arbejde, der får enhver zombieelsker til at tænke bare til gode gamle zombiefilm. Med blod, råddent kød og hjernemasse overalt, sætter bogen virkeligt ære i at fortælle hvad en zombie er og gør. Både ved det levende menneske, men også rent fysisk. Topkarakter til det.

Læs resten her

Litteratursiden

I bund og grund er ”Pandaemonium” en super fed zombieroman. Der er den rette mængde blod, indvolde og råddenskab. Man kan næsten lugte de døde. Personerne er virkelighedstro og rigtig godt beskrevet. Man kommer til at holde af de overlevende og føler med dem når en af deres nærmeste ”falder”. Udvalget af våben er godt udtænkt og man kan tydeligt mærke at Silvestri har tænkt over hvordan man kan smadre en zombie med hvad man nu lige har ved hånden. Især brugen af motorsavog stunguns er en skøn detalje.

Der er faktisk kun tilbage og sige: Pandaemonium er klam, ulækker og helt igennem værd at sætte tænderne i.

Læs resten her

Himmelskibet

Bogen er som nævnt fyldt med de klicher, som hører sig genren til, men er også fyldt med nye ideer. Den er spændende og de 800 sider er hurtigt læst, da man hele tiden lige læser et kapitel mere.

Læs resten her

893136_10200936861171585_1973405671_o.jpg

Anden Omtale

Bloggen skræk og rædsel fortæller om Pandaemonium

Under mere private former havde jeg for lidt over en uge siden hilst på forfatterne A. Silvestri og Lars Ahn Pedersen, men dem skulle jeg lige se igen i går. Her havde Lars Ahn Pedersen nemlig fået til opgave at interviewe A. Silvestri om dennes kommende zombie-epos PANDAEMONIUM, der udkommer ... læs videre.

3/7-17: De levende, danske døde - Horsens bibliotek anbefaler dansk Zombielitteratur

Zombiegenren fik et gennembrud til mainstream-publikummet, da filmatiseringen af Robert Kirkmans zombietegneserie ”The Walking Dead” pludselig åbnede folks øjne for de levende dødes kvaliteter. Men længe før ”The Walking Dead” har zombierne indtaget hyldemeter på bibliotekerne, og selvom vi ikke ligefrem har fået mavepine af at æde danske zombieromaner, så findes de dog. Nedenstående er fem appetitvækkere til gode danske zombieromaner, du bare bliver nødt til at kaste dig frådende ... læs videre

Oplæsning Fra Pandaemonium ved receptionen, 11/12-2011

Følg link

Horsens Bibliotek - Tema om Zombier 2017 - "Interview: Pandaemonium - "en B-film i bogform"

Forfatteren A. Silvestri fortæller om den massive (og yderst grafiske) zombieroman Pandaemonium

Der er overraskende mange danske forfattere, der har prøvet kræfter med zombie-romanen ... læs videre

Første kapitel på Bogbidder. dk

 1 - Lejligheden
Porcelænskattene stirrer fra pladsen på kommoden. Deres øjne er fæstnet på et punkt ved siden af det store vindue, der er tildækket af tunge gardiner. I hjørnet tikker det store standerur sekunderne i stykker, æder endnu en time af endnu et år, og kun et par tilfældige støvpartikler forstyrres af viserens bevægelse i rummet. Klokken er fem minutter over fire om morgenen, og fra køkkenet summer radioens P2 med klassisk musik .. læs videre.

Bogtraileren for Pandaemonium

Jeg overdrager Dennis Jürgensen et eksemplar af  Pandaemonium . Det var et stort øjeblik.

Jeg overdrager Dennis Jürgensen et eksemplar af Pandaemonium. Det var et stort øjeblik.

Lars Ahn interviewer mig om Pandaemonium på Fantasticon 2011.

Jeg er simpelthen med i danmarkshistoriens første zombieløb i 2013. Endda i første hold. Jeg blev nummer 43.

Jeg er på Bornholm, og fortæller lidt om et af de vigtige punkter i Pandaemonium.

Pandaemonium er et episk værk som ingen fans må gå glip af. Giv plads på hylden Kadavermarch, fordi danskerne har fået en ny zombie-bibel – og den er bedre!
— Bloggen Apokalyptisk.dk