1545164-565x.jpg

Kærlighedsfrugt

Forlaget Kandor

I novellesamlingen Kærlighedsfrugt arbejder jeg med forskellene på gyser og horror. Samlingens 14 noveller er nøje udvalgt, så den første, Hr. Shetanis sjældne fugle, er en gyser der kan læses af en 10-årig, mens den sidste, Sammen, er rendyrket horror. De 14 noveller kommer også omkring horrors undergenrer - spøgelseshistorien, kriminalfortællingen, folkeovertro, monstre, body horror, weird og den allegoriske fortælling. For at illustrere den stigende rædsel, er der en tegning efter hver novelle - eller rettere sagt, den samme tegning, som gradvist afsløres. Den skarpe illustration står Christoffer Gertz Bech for. Kærlighedsfrugt var shortlistet til prisen for Årets danske horrorudgivelse 2015. Første oplag er udsolgt, men heldigvis er bogen blevet trykt i andet oplag.


Lektøren siger

14 gysernoveller, hvis omdrejningspunkt er at mennesket har glemt tiden, hvor man ikke turde gå i mørket på grund af de rædsler der fandtes der. Men nogle er begyndt at huske. For unge og voksne, der elsker horror og gys.  Der er tale om 14 meget forskellige gysernoveller, men det fungerer rigtig godt. Sproget er godt, og man får et godt billede af omgivelserne. Bogen er illustreret med det samme billede, der afsløres lidt efter lidt

 
 

Køtere-dør-om-vinteren-295x240.jpg

Anmeldelser

Bloggen Bare et Kapitel Mere

★★★★ ½

Kærlighedsfrugt er nok den bedste novellesamling jeg indtil videre har læst i år, og det er nok en af de bedste horror novellesamlinger jeg nogensinde har læst. Så hvis du er til horror skal du kaste et blik på A. Silvestris Kærlighedsfrugt. For kærligheden til horror kan man tydelig mærke.

Læs resten her.

Himmelskibet

Som med alle genresamlinger bør man altid overveje om man skal læse alle novellerne ud i ét lige efter hinanden, eller om man skal dele den op med andet læsestof ind imellem, da man risikerer at køre lidt træt i at læse for meget på hinanden følgende som følger samme genrekonventioner. Denne risiko er der selvfølgelig også her, men jeg læste den uden at køre træt, for selvom præmissen med den ‘skræmmende’ overraskelse holder op med at være overraskende, så er der så mange gode historier i denne samling, og et par af novellerne har lige det ekstra tvist der gør at overraskelsen bliver bibeholdt.

Med den store produktivitet som Silvestri har, så håber jeg snart at vi får endnu en samling fra hans hånd.

Læs resten her

Eibes Bogblog

★★★★☆☆

At den kun ender på fire hjerter hos mig, er netop det klamme. Jeg syntes at nogle er lige vel grænseoverskridende for mig, men hardcore horrorlæsere vil med garanti bare grine af mig. 
Så det er en imponerende samling det her. Jeg synes den er ambitiøs og grundig, og frem for alt velskrevet. Han blev da også nomineret til Årets Horrorpris 2015 for den, hvilket er fuldt fortjent nominering.
En ting, der i øvrigt freakede mig totalt ud ... Ved hver novelle er der en illustration. I starten ligner det bare noget mønster, men efterhånden går det op for én, at det netop ER en illustration, og da det går op for én HVAD der er på illustrationen ... yrk.
Fed detalje.

Læs resten her.

Gyseren.dk

Jeg synes bestemt, at det er lykkes Silvestri at vise forskellen mellem gys og horror, samtidig med at han demonstrerer genrens bredde. Han præsenterer i de 14 noveller læseren for alt lige fra varulve, vampyrer og genfærd, over psykopater, lovecraftiansk horror og monstre, til hekse og dæmoner. Alle serveres de på overraskende og anderledes måder, og selvom jeg ikke er lige vild med alle novellerne, er de gennemført og velskrevne og fortjener et stort publikum.

Læs resten her.

 

Fra Folketidende, 23. december 2015

Fra Folketidende, 23. december 2015

Anden Omtale

Shortlisten til Årets Danske Horrorudgivelse 2015

De fem titler på shortlisten, som årets jury skal bedømme, er ... læs videre

audio Block
Double-click here to upload or link to a .mp3. Learn more
Kærlighedsfrugt er nok den bedste novellesamling jeg indtil videre har læst i år, og det er nok en af de bedste horror novellesamlinger jeg nogensinde har læst.
— Bloggen Bare et kapitel mere