Forside: Sophie Ivara Vinther Andersen. Forsideværk Kumi Yamashita:  A to Z

Forside: Sophie Ivara Vinther Andersen. Forsideværk Kumi Yamashita: A to Z

Optisk bedrag

Forlaget Hexameter

Optisk bedrag er min anden og sidste novellesamling på forlaget Hexameter. På overfladen ligner den meget Køtere dør om vinteren, da den er et sammensurium af genrer, men tematisk handler alle novellerne om hvordan virkeligheden kan opfattes. Kumi Yamashitas kunstværk, der pryder forsiden, understreger temaet, og formår samtidig at være neutralt nok til være skjult for nogle læsere. Optisk bedrag ekspanderer som en eksplosion det silvestriske univers, og undersøger derefter hvert fragment. For mig står Optisk bedrag stadig som den samling, der slet ikke fik nok opmærksomhed.


Lektøren siger

Novellerne er af svingende kvalitet, men mange af dem er rigtig godt skruet sammen og A. Silvestri er en sand gysets mester, når det rigtig lykkes. Kan bedst sammenlignes med A. Silvestris tidligere novellesamling Køtere dør om vinteren, der har samme dystre tone og på samme måde beskriver de mørkeste afkroge af menneskesindet og de værst tænkelige skæbner. 

 
 

Køtere-dør-om-vinteren-295x240.jpg

Anmeldelser

Bogrummet

★★★★☆

For mig er det altid fascinerende at læse en ny udgivelse af A. Silvestri. Han er uforudsigelig, og når han er bedst, er han en sand ord-ekvilibrist, som forundrer og forbavser.

Hans nyeste udspil er novellesamlingen Optisk bedrag, som består af 21 fortællinger om mennesker og historier, fremtiden og fortiden, kærlighed og had og alt det ind imellem.

Overordnet set er her tale om en vellykket samling, selvom der er et par af novellerne, hvor sproget bliver lidt for abrupt og abstrakt efter min smag. Det ændrer dog ikke ved, at samlingen i sit hele er velskrevet og interessant.

Er du til tankevækkende noveller, der ser virkeligheden lidt på skrå, så er Optisk bedrag et rigtig godt og underholdende bud.

Læs resten her

Den Lille Bogblog

‘Optisk bedrag’ er skrevet af A. Silvestri og indeholder ret forskellige 21 noveller – lige fra de mere socialrealistiske til dem, der leger med horrorgenren. Jeg kunne godt lide, at forfatteren havde valgt at eksperimentere så meget, for det viste en bredde i hans forfatterskab, som jeg ikke kendte til i forvejen

Læs resten her

Himmelskibet

De fleste af samlingens 21 noveller er som nævnt ikke fra de fantastiske genrer, men er historier om menneskeskæbner, om afsavn, svigt og selvbedrag, men også om glæde. Silvestris historier er altid værd at læse da han har et alsidigt og spændende fortælleunivers.

Læs resten her.

Bloggen Ommadawn.dk

Silvestri er så alsidig, at hver ny historie begynder med undren: Gad vide hvor vi skal hen nu? Afhængig af historien kan svaret være at vi skal snakke om diverse kropsvæsker, fortrængte minder, incest, mord eller sex, være klamme eller tage ud i eventyret, fantasy, mødet med Døden, myten, post-apokalypsen, science fiction eller splatter, eller bare være sære.

Tænk hvis mainstream opdagede fx novellen Doktor Andersen og seriøst diskuterede, hvad den betyder, om det er okay at bryde netop disse tabuer osv. osv. Skrivestilen har i hvert fald så høj en kvalitet, at de burde kunne lokkes til det.

Læs resten her

Anden Omtale

Titelnovellen på Bogbidder.dk

Han er for altid i den evige time. Solidt plantet med begge fødder låst fast i krystalliseret tankemudder, der indimellem flyder ud og trækker ham yderligere ned i en sværtet pøl af kviksand. Han har ingen anelse om, at det er der han er, i centret af ingenting og alt. Det er som om han bærer monokrome briller, støbt ind i ansigtet, så de kun sjældent glider ned. 

Han smiler altid til dem han går ... læs videre

Bloggen Fantasybøger.com

Jeg har før nævnt forfatteren A. Silvestri her på bloggen. Han udkommer på flere forskellige forlag med meget forskelligartede udgivelser. Her på bloggen er zombie-romanen “Pandaemonium” bl.a. blevet omtalt. Nu er A. Silvestri så igen på ... læs videre

Silvestris historier er altid værd at læse da han har et alsidigt og spændende fortælleunivers.
— Magasinet Himmelskibet