Julis arbejde 2014

Juli måned har spenderet sig selv med høj sol og ditto temperaturer. Selv om det har været herligt, har det også været en smule vanskeligt at koncentrere sig om at skrive - for hvem har egentlig tid til at brygge historier sammen, når der er kolde øl der skal drikkes? Mig, tydeligvis - for selv om det har været sommer, har fortællingsfabrikken langt fra stået stille.


En tragedie (5250 ord, horror/fantastisk fortælling)

Månedens eneste "rigtige" novelle har fået titlen En tragedie. I den møder vi Andrea, der er blevet oprigtigt forelsket i Patrick. Hun bor i København, han i Aarhus og efter tre måneders groen sammen, skal de endelig møde hinanden. Derfor springer hun på toget, men hun er så langt fra alene. Der er en hel masse, der ikke vil lade hende være i fred.

Ved siden af novellerne har jeg åbnet, eller måske kan man kalde det for genåbnet, en gammel tanke med at skrive tekster, der vakler mellem kortprosa og noveller. De må ikke overstige 1500 ord. Ofte, når der skal skrives noveller, er der flere ting der skal klikke sammen. I disse små fortællinger (som jeg har valgt at kalde Skår) er der noget andet på spil. Ved hver eneste forsøger jeg at viderebringe et billede eller en tanke - noget jeg har set eller studset over, det være sig i drømme eller vågen. Sagt på en anden måde forsøger jeg at skrive et enkelt billede. Nogle af dem er realistiske, andre fantastiske, andre igen groteske. I løbet af juli måned skrev jeg fem af dem og kommer nok til at skrive en del senere også:

Gadedreng (om en bleg dreng med en skotøjsæske)
Evighedsmaskine (om en stor maskine, der kører på lymfe og benzin)
Holdånd (om en dødeligt syg mand, der holder med Japan)
Husalter (om en drøm om et hus midt i alting)
Salgsværdi (om en nikotinbeklædt lejlighed, rengøringsmidler og cigaretter)

Selv om jeg har haft de andre projekter, har jeg også fokuseret en del på min roman Odd. Der er rigtig mange ting at holde styr på, især når man taler om tre dele, men heldigvis har trådene været nogenlunde tydelige undervejs. Det er blevet til lidt under 15.000 ord i løbet af den sidste måneds tid og som nævnt i et tidligere indlæg, håber jeg på at få del 2 færdig inden årets udgang.

En sidste, men ikke åndssvag ting er min søsterblog. Jeg har nævnt den før, men vil gøre det med jævne mellemrum fra nu af. På den ligger der alle mulige mærkelige informationer, man kan bruge som forfatter. Blandt de nyeste er udregningen af bibliotekspenge, hvordan de forskellige ædelsten ser ud og hvilken farve himlen har på fremmede planeter. Anvend det ganske gratis.

August byder på videre romanarbejde, der er en enkelt novelle der skal skrives til en konkurrence ... og så er jeg i gang med at researche erotik. Hyg jer gevaldigt.