Trailer 45 - uddrag af Carne vale

For et år siden blev der udskrevet en konkurrence i anledning af Københavns karneval. Til den skrev jeg novellen Carne vale, der desværre ikke vandt ... men intet er så galt, at det ikke er godt for noget. Novelleforlaget.dk optede nemlig at erhverve sig novellen - og det betyder at den nu ligger ude på nettet til køb. Det er en lys fortælling om kræft og kærlighed, og om det der i virkeligheden betyder noget.
"Hans fingre gled over dets pailletter, som var det hendes hud. Først langsomt, så hurtigere. Han pegede ud, rininger der kunne blive syninger. Slaphed i bånd og elastikker. De svage punkter. Når han havde fundet en svaghed, løftede hun dragten ud af hans hænder og rettede op på fejlen. Så sad han imens på sengen og stirrede ud i luften, mens nattens tidlige dufte trængte sig på. Dieselolie og tinfolie. Intens, som essensen af storby destilleret til flaske og brugt som parfume. Noget af den energi ville bistå i morgen, når de første toner lød, og hun dansede højt, højt oppe.
Den gule dragt, der er hans, har været færdig i månedsvis. Hun har fortalt ham, at det var det eneste, der holdt hende kørende i januar, for sygdommene hærgede det danske land og hendes fremmede krop. Hans dragt, den samme farve som lav sol over Sao Paolo.
I erindringens spejl så han den for sig og huskede varmen på sit ansigt. I hans hænder føltes den stramme dragt rigtig, men han kunne ikke fornemme farven. Det var lige meget. Det er ikke ham, der skal være speciel, men hende. De runde bryster vil tiltrække sig blikke fra både mænd og kvinder. Nogle af dem vil senere drømme om hende - som noget, der engang hændte dem. Han ved det, for han gør det allerede selv. Husker noget, der stadig er der."

Hele novellen kan købes her.