Odd - andet skud

Så er der gået en måned, siden jeg sidst snakkede om min roman. Der kom desværre kun et enkelt bud på hvordan billederne kunne kobles, og det var langt fra sandheden.

-----------------------------------
Odd foregår i en anden verden end vores, selv om den på rigtig mange områder ligner. Danmark eksisterer, men ikke i den svagelige form som vi kender det fra vores tidslinje. I dette Stordanmark regerer Valdemar 14 over hele Skandinavien, store dele af Balkan, det vi kender som Nordtyskland, kolonier i Afrika og Indien, Nordamerigo og Sydpolen. Danmark er en af verdens stormagter. Ikke mindst fordi asetroen aldrig uddøde, og derfor fastholdt Danmark en stærk front mod påvirkninger sydfra.

For der ligger Romanum. Romerriget som vi kender det, har også overlevet. Tidligere, under de mørke århundreder, lå Romanum og Stordanmark i krig. Det gør de ikke længere. Tværtimod har de to stormagter både handels- og vidensbånd.

En af de store grunde at der ingen krig er, er Mittelland. Et enormt landområde midt i Europa, som flere gange er forsøgt koloniseret, men hvor de indfødte sætter sig voldsomt til modværge. At det samtidig virker som om at landet selv også kæmper med, er en helt anden historie.


I denne verden er Oddgeir (kaldet Odd). Søn af den meget døde Islak, der arbejdede for Tjenesten. En statsdrevet institution, der har en masse at gøre med at holde styr på verden. For denne verden er ikke kun anderledes end vores, når det kommer til historie og geografi. Tillad mig at illustrere:

"Et fjernt skrig lød fra himlen. Jeg så mod skyerne. Kort gled nogle store skygger over solen. Tre enorme fuglesilhuetter tegnede sig i horisonten. De var på vej mod sydlige himmelstrøg. Om mindre end et døgn ville folk i Roma pege mod solen, og fortælle deres børn de gamle historier om Fuglen Rok. Hvor de store fugle derefter forsvandt hen, var der ingen der vidste. Det var enhver ornitologs våde drøm at ringmærke en rok, men det var aldrig lykkedes nogen at fange en." 

Odd bliver kastet ind i en række hændelser, der er uden for hans kontrol. Hans altid kloge, men noget fraværende far, har holdt nogle kort særdeles tæt ind til kroppen, og det er først i kølvandet på hans død at virkeligheden begynder at blive helt virkelig. Snart ved Odd ikke hvem han skal stole på.  
----------------------------------- 

Jeg har indtil nu været tøvende med at give Odd en genre, men nu tror jeg at jeg har bestemt mig. Odd er alternativ historie, kombineret med crime noir, agentfilmen og fantasy, alt sammen svøbt i en science fiction-skal, der igen ligger indeni en bid realisme og to skefulde weird fiction. Bang, så kom det på plads, og det må I gerne citere mig for. Følg endelig med i fremtiden. Næste gang vil jeg snakke om sprog!