Trailer 44 - uddrag af Optisk bedrag

Så nærmer tiden sig - og jeg snakker ikke om jul. Der er nu en måned til min nye novellesamling Optisk bedrag kommer på gaden, og as we speak leder jeg efter et sted at holde reception. Så hvis du har et forslag, er du mere end velkommen til at smide en kommentar. Titelnovellen handler om en mand, der er helt ekstremt lykkelig. Han er så glad, fordi alting er så perfekt. I hvert fald når han betragter det gennem sine øjne. Virkeligheden er dog noget forvredet.


"Alle hans venner hedder Morten og interesserer sig for pornoblade, går op i at drikke øl og dyrker taekwondo.

De er altid højere end ham og med en langt større pondus, der kommer dem til gode på kamppladsen, såvel som ved siden af fadølsanlægget. Deres stemmer er mørke og gode til at synge rocknumre af deres lungers fulde kraft. Deres hår og skæg er også mørke, uden spor af gråt og sidder altid, som var de støbt til hovedets hud. De ryger alle sammen smøger, hvor de tænder den ene med den anden.

Alle de mange Mortener har alle sammen en lillebror, der hedder Mathias. De er spastisk lamme, og sidder lænkede til kørestole. Men der er ikke noget galt med deres hoveder, tværtimod. De er altid gode for en vaks replik, og ingen af dem er bange for selv at stå for skud. For som de altid siger, at være handicappet gør i det mindste at de ikke er som alle andre.

Den ægte Morten mødte han på gymnasiet, de går i klasse sammen, og han og en Morten plejer at hænge ud på den lokale, hvor de spiller pool og bunder fadøl, inden de går i byen for at score piger. De har deres faste steder, der hedder In, Bling, Undercover, Tores Ølbur, men alle de steder bærer navnet Top Gun, har billeder af Tom Cruise på væggene og et herretoilet, der er gået i stykker.

Han har det altid sjovt sammen med Morten, hvad end hans navn nu er, og der er ingen af dem, der har fået nogen børn. Det er ikke fordi de ikke har haft chancen, der er masser af villige piger, ikke mindst til Morten der næsten ikke kan gå en meter, uden en eller anden nedringet sag kaster sig i grams. Men han er bare glad på Mortens vegne, for han har heller ikke nogen problemer selv. De er scorebrødrene, De Vilde To, Nossetømmerne som de kalder sig mens de deler tøj i hans eller Mortens lejlighed og skåler i billige øl."