Niels Klim-prisen 2012

Nu er Fantasticon overstået, og det vil sige at jeg kan få lov til at række næven mod loftet og kærtegne mit plexiglastrofæ. Det er nemlig rigtigt! Yours truly har sager at berette.

Klokken 18.00 lørdag (2/6) var uddelingen af året tre Niels Klim-priser. En for kortroman, en for langnovelle og en for novelle. And the winners were (and still are):

Prisen for kortromanen gik til Fantasticons æresgæst Alastair Reynolds for novellen Minlas' blomster. Den findes i novellesamlingen Vejen mellem stjernerne og er et syn værd.

Prisen for langnovellen, den for mig vigtigste kategori nogensinde, gik til..................MIG! Titelnovellen fra min novellesamling Faderens sønner tog plexiglas Der var ikke et øje tørt. Men lidt trætte, som det kan ses på billedet.

Prisen for novellen var et tie mellem Lars Ahn Pedersens En helt almindelig død og Michael Kamps Homo Arachnida - så begge modtog et trofæ. Og til de heldige af jer derude, som endnu ikke har læst nogen af de noveller, er de at finde i den samme samling - nemlig Den nye koloni - LUO5 fra SFC.


Det er en helt vild fornemmelse at stå med et trofæ i hånden - en ægte skalp. Det gør tingene mere virkelige, når man for fremtiden kan sige: Denne fysiske ting er et bevis på at jeg kan skrive. Men når alt skal være på sin plads, er det faktisk ikke første gang jeg modtog en hæder. I 2009 vandt min novelle When the music's over Fantastik-prisen, der desværre kun blev uddelt samme år. Jeg krydser fingre for, at Niels Klim-prisen er noget mere sejlivet.

En stor tak skal gå til Manfred Christiansen, der har konstrueret forsiden til min novellesamling. Han kunne desværre ikke være til stede, da han sandsynligvis er i gang med at skyde en sæl et eller andet sted på Svalbard. Ikke desto mindre giver jeg en øl og en befamling af trofæet ved lejlighed. Og så selvfølgelig - et svimlende tillykke til de andre vindere. Gid det må gavne.