Stadig vinter - men flere nyheder.

På trods af, at vejret vælger at reprise sig selv i noget der ligner et flosset og vaklende loop, står tingene ikke stille her.

For det første har Køtere dør om vinteren fået en lektørudtalelse. Jeps, det er nemlig rigtigt. Det er en rigtig fed ting at få med på Køter-turen, der lader til at fortsætte med helt pæn styrke. At den samtidig er placeret i den gode ende, gør ikke ligefrem tingene værre. Og her er så de 10% af udtalelsen, som jeg må citere:

"Jeg er ikke bekendt med andre novellesamlinger, der går samfundets syge eksistenser og de menneskelige prøvelser så meget på klingen" - Lektørudtalelse, DBC

Ud over lektøren, har Køtere også fået en tredje anmeldelse. Denne gang er den fra Jette Holst på Bogrummet.dk, og hun har blandt andet disse ord til overs:

"Enkelte af novellerne har en humoristisk undertone, men langt de fleste fortælles mere afdæmpet og til tider direkte trøstesløs. Man ved aldrig, hvilken oplevelse den næste novelle gemmer på, og flere af novellerne stod meget stærkt i min bevidsthed efter endt læsning." - Jette Holst.

Læs hele anmeldelsen her

Salget af bogen går godt, og hvis du endnu ikke har gået en tur med din Køter i dag, bør du nok se at komme i gang.

Som en sidste Køter-ting, har Michael Kamp også nævnt min novellesamling som en af de bøger, man kunne gribe, nu hvor man alligevel har verden fyldt op med sne. Læs hans blog-indlæg her.

Januar blev også måneden, hvor jeg fik redigeret sidste del af min kommende roman. Det har nu vist sig, at den er så voluminøs, at forlaget har besluttet sig for at udgive den som en dobbelt-roman. Det endelige sideantal er en smule vaklende, men jeg vil ydmygt kalde den gigantisk. Det var en spændende oplevelse at rette en så stor bog til, og jeg er ret tilfreds med resultatet, selv om vi langt fra er færdige. Titlen mangler dog stadig - men jeg regner med, at vi når fælles grund indenfor en uges tid.

Men det hele skal ikke handle om min ego-sump. Der er nemlig nyt om et par af mine WOFfere!

Malan Jacobsen har sendt mig en mail, hvor hun fortæller lidt om, hvad der sker for hende på skrivefronten. Hendes stilhed har ikke været grundet inaktivitet, tværtimod. Den 15. april udkommer hendes bog Rotteungen på Carlsen. Det er en thriller for de 12-14-årige. Den handler om roma-pigen Mime, der mister hukommelsen i en brand, og man følger derefter hendes kamp for at genfinde den. Intentionen er, at Rotteungen skal være første del i en serie på fire, så jeg krydser fingre for, at salget af den første går vel for Malan.

Michael Dyst medvirkede her for en stor uges tid siden i DM i poetry slam. Han nåede ikke i finalen, men alene det, at han klarede sig hele vejen til finalerne, er flot i sig selv. Thumbs up!

Brian P. Ørnbøl har snart sin næste digtsamling klar. Det er en lille bog, der bærer titlen SALIGIA og, ifølge hans beskrivelse, er en række ultrakorte digte og et enkelt langdigt med religiøse og religionskritiske undertoner.

I den nærmeste tid er min kalender ganske booket op. Jeg har rigtig mange projekter, jeg arbejder på. Blandt dem ligger omskrivning af gamle noveller, skrivning af nye (bl.a. Mythos) og et kig på noget grafisk arbejde.