Et års skrivning - Del 2

Jeg ved, at alle har ventet spændt på fortsættelsen - men nu er den søde ventetid overstået. Onwards and upwards.

--------------
2010 blev for mig et meget godt skriveår. På de fleste andre fronter blev det et horribelt lorteår, men er der ikke noget med, at man ikke kan få det hele (sagt med tilpas jysk distance).

I løbet af 2010 var jeg ude at læse op omkring 10 gange. Den mest intime seance, altså hvor jeg var specielt inviteret, var på Det Poetiske Bureau. Her læste jeg op sammen med bl.a. Toke Blicher-Hansen, og selv om der ikke var det største publikum, var det alligevel en ganske god aften. Jeg synes dog også jeg bør nævne min poesi-oplæsning til Z-faktor i Odense. Jeg havde aldrig medvirkt i sådan en konkurrence, og selv om jeg ikke kom videre, var publikum og dommere meget glade for mit digt. Selvsamme digt, Symbol, blev forresten udgivet i digt-antologien Fragmenter fra Det Poetiske Bureau.
-------------
På konkurrencefronten var jeg en meget travl mand. Jeg medvirkede i SFCs årlige novellekonkurrence, Forlaget Darklights klima-konkurrence, Fragmenter-konkurrence på Det Poetiske Bureau, Byens Forlags terror-konkurrence, Fantastiks årlige novellekonkurrence,Ny Science Fictions fantasy-konkurrence og Forlaget Kandors fantasy-konkurrence. Jeg blev dømt ude i terror-konkurrencen og Fantastiks konkurrence, mens jeg slap igennem de andre steder. De to sidste konkurrencer venter jeg stadig svar på. Jeg er meget tilfreds med hvordan det kører, og som tingene ser ud lige nu bliver jeg ved med at sende ind til alt hvad jeg falder over. Jeg har nemlig fundet ud af, at jeg arbejder ganske godt, når jeg har nogle meget skarpe kriterier, jeg skal overholde.
---------------------------------
Gennem et par år har jeg været tilknyttet Novelleforlaget.dk. I skrivende stund ligger der fire af mine noveller derinde, som hver især kan erhverves for den sølle sum af 25 kroner.Men nok med den meget slet skjulte reklame. Midt på året blev jeg kontaktet af kvinderne bag sitet, der spurgte om jeg ikke havde lyst til at være med i et nyt initiativ. De vidste fra tidligere snakke, at jeg var lærer i udskolingen, og eftersom de var svangre med et søstersite, Novelleundervisning.dk, havde de brug for folk til at lave undervisningsmaterialer. Jeg tænkte WTF og har nu fået et sideerhverv som undervisningskonsulent (tror jeg nok den officielle titel blev). Det er en ganske anden måde at bruge sin kreativitet på, men lige meget hvordan jeg vender og drejer det, kan jeg ikke helt finde ud af, hvordan fanden jeg blev kanon-"specialist". I år kommer der sikkert også til at være lidt her fra min hånd.
------
2010 har virkelig stået i "gennembrudets" tegn. Midt på året fik jeg, med fjorten dages mellemrum, et jatak til et manuskript. Ikke det samme, nej - men en roman, og en novellesamling. Sidstnævnte udkom den 20. november på forlaget Hexameter, og har indtil videre fået et par ganske gode anmeldelser. Det var en vild følelse at stå med sit første, selvstændige værk i hænderne. At Køtere dør om vinteren samtidig var en helstøbt forestilling med flot opsat tekst og lækkert layout gjorde kun tingene endnu bedre. Valeta var det andet forlag, der takke ja - og de ville gerne have mit mammut-værk fyldt med splat og vold og zombier og andre knasende sager. Jeg sidder i øjeblikket og førstegangsredigerer manus, og det bliver en voldsomt stor sag. Titlen mangler stadig, men det kradser i min hovedbund. Indtil videre er udgivelsen sat til maj 2011. Meeeeen, to ting er ikke nok. I mange år har jeg været en del af SFC's folk, der ofte optrådte i antologier og lignende blade. Jeg må have gjort mig bemærket, for SFC har ganske enkelt tilbudt at udgive en samling udelukkende med science fiction-noveller fra min hånd. Jeg har fundet novellerne, og en del af dem skal omskrives, men jeg har i hvert fald en masse at lave på hele redigeringsfronten efterhånden som 2011 bliver ældre.
------------
Som det fremgik af første del af dette indlæg, nåede jeg i løbet af 2010 at skrive 19 noveller. Og her til morgen sad jeg og kiggede dem igennem på skrømt. For hvilke har jeg egentlig de højeste håb for? Novellen De mennesker, jeg skrev som den sidste i år, håber jeg virkelig rammer et eller andet. Den er meget anderledes, fucker rundt med hele novelleformen og er samtidig dygtig. En anden spændende kandidat er novellen Faderens Sønner, der er skæv science fiction. Den tredje kandidat bliver horror-fortællingen I forstæderne løber man, fordi den får læseren til at tro, at han ved hvad der sker. Måske ender det med at det er nogle helt andre der bliver udvalgt - en lurende mistanke har jeg nok til Et studie i lyst, der kombinerer seksuelle eskapader med fantasy.
----------------------

Alt i alt er jeg ganske tilfreds med som tingene kører nu. At være oversat til engelsk, indtalt som lyd, udgivet med to ting klar i horisonten, tidligere pris-vinder og så videre er alt sammen lidt vildt, når man sådan smider det op på en række. Alligevel vækker det en del angst i mig....for kan det virkelig fortsætte så godt? Eller skal jeg bare holde kæft nu, for ikke at jinxe det?