Novembers arbejde 2014

Som Nordbrandt siger, har året 16 måneder - hvoraf de fem er november. November er en måned i en udstillingsmontre, den er langsom, omhyggelig og den graver sig helt derind, hvor der ligger minder og gråt, eller i de sjældne og værste tilfælde, begge dele. Det er en måned der kan begynde grimme ting i sjælen - men heldigvis ikke i år, hvor en blot er gået forbi på krykker og en smule muggen. I hvert fald har jeg ikke haft tid til at tage mig synderligt af den.
 
I månedens løb har jeg fået skrevet en del:

Bag glas (7450 ord, science fiction)
Et satans arbejde (arbejdstitel, humor, 28000 ord indtil videre)

I Bag glas er en ung pige lige kommet ind på Københavns Universitet. Hun er meget dygtig, hun tegner fremragende, men har problemer med sidefaget i Oprindeligt dansk. One of hendes problems er nemlig at the language has ændret sig quite a lot siden årtusindskiftet. Hun er fortvivlet over hvor svært det er, og derfor sætter hun sig til at skitsere en levende statue, der for hver trettende dag dør og genopstår. En meget speciel novelle, der sproglig danser mellem engelsk og dansk, men som derigennem også opnår noget helt unikt (hvis jeg skal sige det selv).

Et satans arbejde kommer I til at høre mere om når den engang er færdig. Jeg havde ikke regnet med at skrive noget så langt igen i år, men heldigvis er det ikke altid noget, man selv er herre over.

Ud over de længere stykker tekst, er det også blevet til to Skår:

Billardhaj (om to pædagogstuderende, et billardbord og mobiltelefoner)
Øjenkontakt (om et badeværelse og en mand, der ser alt)

I forhold til sidste måned har jeg ikke haft så mange ekstra opgaver, og det har været helt rart. Det sidste halve år har jeg været hårdt spændt for, og det har været til at mærke. Men i skrivende stund er jeg ved at blive rastløs, så nu må der gerne ske noget igen.

Tidligere på måneden udkom min SMS-novelle Vi savner dig hos sms-press. Det ville være fedt, om du gad investere i den. Desværre kan jeg ikke sige så meget om hvad den handler om ... da det vil fuldkommen spolere handlingen ;) Novellen koster 25 kroner og du kan købe den ved at følge linket.

Inden jeg sætter videre i livets løbebane, vil jeg dog lige reminiscere over en event i november. Den 9/11 var jeg blevet indbudt til at medvirke i en paneldebat om epidemier. Det foregik på Cinemateket og var en en del af CPH:DOX. Det blev en rigtig fed aften, ikke mindst fordi de fleste af mine medsnakkere havde en meget naturvidenskabelig tilgang til emnerne. Vi snakkede om forskellen på en fiktiv og reel epidemi (ikke meget), om byen som en fælde fremfor et redningssted, om fiktions fremstilling af karantæne og isolation vs. den virkelige verden (det lader til at fiktion har problemer med at skelne mellem de to), den sindssyge videnskabsmand (han findes i den virkelige verden) og hvad man egentlig bør gøre i tilfælde af en epidemi. Publikum var godt med, snakken flød frit og ubesværet og det var tydeligt at folk fik noget ud af det. Det gad jeg godt lave noget mere af.

December kommer til at gå med videre skrivning, en gen- og omskrivning af Al kødets gang ... og så er der blevet takket ja til en horror-novellesamling, der udkommer i løbet af næste år. Stay tuned!