Majs arbejde 2014

Den sidste forårsmåned er rundet af og med den også en del af mine projekter. I løbet af maj var jeg nødt til at have en tjekliste, for hele tiden at huske mig selv på hvad det nu var jeg skulle lave. Tasterne har glødet - både dem i stuen og dem i arbejdsværelset. Nu hvor sommeren kommer anmasende er det nemlig fedt at have to skrivestationer. Så er der nemlig altid en, hvor man ikke får solen lige i fjæset. Maj var så fyldt med arbejde, at jeg den 30. maj endnu ikke havde skrevet en novelle. Heldigvis var jeg færdig med de andre projekter der, så i en raptus (godt med nogle gamle ord) producerede jeg to noveller i løbet af de sidste to dage. Det er vist ikke noget der sker igen lige med det samme.


Solnedgange (1400 ord, realisme)
Al kødets gang (35400 ord, horror, kortroman)
En hundekunst (3200 ord, fantastisk fortælling)

Solnedgange er et blidt stykke prosa, der handler om flere solnedgange. Og om to mænd, der tager en stille gåtur på stranden for at oparbejde appetit til desserten på badehotellet.

I En hundekunst møder vi den lokale skadedyrsbekæmper, der også virker som hundefanger. Vi får historien fortalt over en dram, og det er ikke helt sikkert at han selv tror på den. Men det er noget med en hund, en død ejer og lige lidt for lang tid.

I løbet af maj måned var jeg ude og lade munden løbe et par gange. Første gang var i Næstved den 22. maj sammen med Michael Kamp. Han har skrevet et fantastisk indlæg om præcis hvordan det var den aften, så jeg vil blot sige at jeg kom godt hjem, selv om det var ude på de små timer.

To dage senere, den 24. maj, stod jeg så i Odense, i anledning af zombiefestivalen. Det er første gang jeg har prøvet at være hovednavnet et sted, men det ville da være en fed løgn hvis jeg påstod at det ikke var ganske behageligt. Op til festivalen havde jeg brugt en del tid på at finpudse mit foredrag om Den litterære zombie - et ikke alt for let område, da zombien som de fleste nok ved er født ud af filmmediet. Jeg skulle holde foredraget to gange, og det gik rigtig godt. Ikke mindst fordi det publikum, der var mødt op, var meget interesseret i hvad jeg havde at fortællle. Undervejs vaklede de levende døde rundt i gaderne, og jeg fik med egne øjne set at ægte zombier tydeligvis overlever på en blanding af frisk kød og fadøl. Med lidt held kommer der snart nogle billeder fra selve arrangementet. Ellers kan man følge med her på deres facebook-gruppe. Jeg synes dog kun det er fair, at jeg nævner de to andre oplægsholdere - Steen Christiansen, der fortalte om zombiernes kulturhistorie og Camilla Roed Hollensen, der underholdt med et studium i fankulturen bag zombier. De var begge dygtige og klart værd at høre på.

Nu skulle maj jo ikke kun bruges til congalines og gøren sig klog foran projektør. I løbet af måneden skrev jeg min kortroman, Al kødets gang, færdig og det var lidt af en mærkelig vandring. Officielt er genren gothic crime, men den er nok mere gothic end crime. På et tidspunkt kommer der et indlæg kun om den, men indtil videre kan jeg afsløre at jeg anvender nogle gode og kendte troper. Et gammelt hus, en arv, en senil mor og et gyngestativ i baghaven. Det ændrer dog ikke på at jeg ikke helt har set en historie som den i Al kødets gang. Måske vil mine fremtidige læsere være enige. Eller kaste med æg efter mig.

Jeg tænkte vi alle sammen havde brug for en lille snackpause.
Som nævnt i nogle tidligere indlæg, har jeg et stykke tid arbejdet med at redigere og omskrive en samling horror-noveller. Det stykke arbejde er nu færdigt, og forlaget modtog i sidste uge 18 noveller. Så mange skal der dog ikke være med - vi skal helt ned på en 12-13 stykker, så nu venter et stykke tid med udvælgelse. Indtil videre bærer samlingen dog stadig titlen Kærlighedsfrugt. Mange af mine trailers har i den seneste tid været om kandidaterne, så hvis du ikke kan styre din nysgerrighed, gemmer der sig lidt guf der.

Som den sidste ting har jeg i et stykke tid arbejdet for forlaget Valeta som udarbejder af undervisningsmateriale. I løbet af maj måned har jeg svedt over Heidi Fjelstrups nye novellesamling Pudder, der udkom den 1. maj (samtidig med Ambrosia/Live). At lave undervisningsmateriale er en god måde for mig at blande min lærererfaring med mine forfatterevner. Undervejs bragte nogle af novellerne mig ud i internettets afkroge efter spændende links, og det er sjældent noget jeg gider brokke mig over. Det er utroligt hvad man kan samle op ;)

Phew - så nåede jeg igennem. Juni er ikke så travl som maj, men der kommer til at ske nogle spændende ting alligevel. Jeg vil være at finde på Fantasticon 14/15.juni (stirrende begærligt på Niels Klim-prisen ... så er det sagt), der skal skrives en horror-novelle og så regner jeg med at udkomme i det engelske Massacre Magazine inden alt for længe.