Trailer 63 - uddrag af Interstate zero

For efterhånden mange år siden brugte jeg en masse tid på et site, der hed digte.dk. Det er afgået ved døden nu, men det var for det meste en lærerig periode jeg tilbragte der. Det var nemlig stedet hvor jeg begyndte at skrive - sådan for alvor. Og en af mine tekster blev frygtelig lang (af datidens standard). Jeg kunne godt lide den, men hvad jeg ikke anede var, at den skulle komme til at betyde uhyggeligt meget for mig og for altid være noget jeg satte i forbindelse med dyb kærlighed til et andet menneske - ikke mindst fordi det menneske følte at hendes sjæl blev aflæst, da hun læste den bid prosa. Nu findes Interstate zero i samlingen Optisk bedrag - og desværre ikke så mange andre steder.


"Men allerede der, på det tidspunkt, mærkede du dit inderste gøre oprør. Det krævede at være mere og andet end blot en stereotype på sandheden. Ligningerne gik alt for let op, og fraværet af ubekendte føltes som en våd klump papir i halsen. Du begyndte at få kvalme over at høre om babytøj og vennepar, der aldrig var som de skulle være. Det begyndte at blive trættende at høre om fejlslagne slankekure og ynkelige sexfantasier, som ingen alligevel havde mod til at føre ud i livet. Den bitre smag af evige timers kaffe blev hængende ved din drøbel i dagene efter at de utallige veninder havde forladt dit hjem, og når du lå så godt som alene i mørket, stirrede du tomt ind i væggen og dannede dig frygtelige forestillinger om kommende minder.

Derfor, og kun derfor, satte du dig op i sidevognen for at drøne ud mod horisonten og skrabe din gamle hud af i strømmen fra fygende sandkorn. Forgreningen af afsikret vanvid lå foran dig som en tiggende slange, og du viste vejen med en skælvende, men fast hånd. Og i hylene fra ørkenen trykkede jeg speederen i bund og fór ud af de stiplede linjer, som åndede djævelen selv mig i nakken. Du forsvandt gennem motorlarmen, men blev genfødt svævende på brisen over din rødmende pande. Og det var i det sekund, at jeg begyndte at elske dig. Du strakte dine hænder frem mod mig for at trække mig ned til dine skælvende læber, hvorfra blodet flød på den overtjærede vej. I dine døende hjerteslag hviskede du til mig, at du intet fortrød og at det her var den eneste måde, det kunne ende på."