Nyheder i november

Selv om der på det sidste ikke har været så mange nyheds-updates på bloggen, er det ikke ensbetydende med at der ikke sker noget i lejligheden her på Nørrebro - tværtimod er her ganske travlt. Jeg har voldsomt på fornemmelsen, at når vi nærmer os foråret springer der en sand bombe fyldt med nyheder. Men indtil da er her heldigvis lidt:


For det første har Jette Holst anmeldt Farvel, min astronaut og om min novelle har hun følgende at sige:

"A. Silvestri er nærmest også altid garant for en god fortælling. ’I sit ansigts sved’ foregår i en ikke nærmere defineret fremtid. Det meste af verdens elektronik er lagt øde af ’Impulsen’, og de overlevende er enten presset sammen i få større byer eller bor på isolerede gårde i oplandet, hvor de hele tiden må holde et vågent øje med ”de smittede”. En dag kommer en sælger til gården Karlsbo. Han har noget helt særligt at sælge dem, men salget går ikke efter planen."

I samme åndedrag har hun også anmeldt Nær og fjern (nummer syv i LUO-serien). Anmeldelsen af den kan læses lige her.

Vi bliver ved science fiction, da årets Niels Klim-nomineringer nu er i fuld gang. I år har jeg tre noveller med på billetten - to i kategorien novelle og en i kategorien langnovelle. Selvfølgelig vil jeg gerne have at folk stemmer på mig, så derfor vil det igen kun være fair hvis jeg præsenterer teksterne:

BjørnBjørn: En videnskabsmand, der samtidig er motionsløber, bliver optændt af ideen om den perfekte løbetid. Selvfølgelig er kroppen og ens form væsentlig, men omgivelser, de ydre forhold er mindst lige så vigtige. Heldigvis opfinder han en dingenot, der gør ham i stand til at optimere løberuter. Der er dog noget han ikke har taget højde for. BjørnBjørn kan læses i Proxima nummer 96.

Høns: En skoleklasse er på ekskursion på Køge Museum, der lige har fået en ny attraktion. Nu er det muligt at være en flue på væggen og se historiske begivenheder udfolde sig ... hvad de så sandelig også gør foran hele klassen. Høns vil inden længe blive gjort læsbar lige her på siden.

I sit ansigts sved: Langnovelle. Jette Holst har lige beskrevet den så flot, så jeg ser ingen grund til at blande mig i hendes ord. Det eneste jeg vil tilføje er at historien er inspireret af Steinbecks Mus og mænd. Min novelle kan, selvfølgelig, læses i sin fulde længde i antologien Farvel, min astronaut.

For at stemme, skal du (hvis det ikke allerede er tilfældet) tilmelde dig systemet og så er det ellers bare at nominere løs. Følg det venlige link lige her.

Som den tredje nyhed, der sjovt nok også er science fiction, er der i Proxima nummer 97 en afskrift? af panelet med Richard Ipsen, Lars Ahn Pedersen og undertegnede på Dancon i 2012. Der snakkede vi om vores forhold til de fantastiske genrer, i særdeleshed science fiction, og afslørede et godt kendskab til hinandens tekster. Da jeg aldrig har set mig selv nedfældet, er det gået op for mig at det der med at fatte sig i korthed er noget andre bruger ... Der er mange gode pointer i vores snak, så giv Proxima et kig hvis du alligevel er i nærheden. Og så kan dette blogindlæg vel passende nok afsluttes med den legendariske whiskydrikning klokken tidligt om morgenen fra selvsamme panel.

Til lige at ryste søvnen væk fra øjenkrogene. Akja, det var nu et herligt panel. Foto: Majbrit Høyrup