Optisk bedrag er en realitet ...

... og alene titlen på dette indlæg er ret underholdende. Men der skal heller ikke meget til at få mig til at grine. Efter en lang redigeringsproces, der startede i januar, og stadig har de sidste par ting, der skal arbejdes med, kan jeg nu med glæde og stolthed annoncere, at min tredje novellesamling er på vej.

Som med min første novellesamling, Køtere dør om vinteren, bliver Optisk bedrag udgivet på forlaget Hexameter. Novellesamlingen kommer til at indeholde 21 noveller, der over en bred kam enten er realistiske eller fantastiske. Nogle af dem er begge dele.


Mange af novellerne handler om hvordan virkeligheden anskues, fra en subjektiv, samfundsmæssig, økonomisk eller grammatisk opfattelse, for at nævne nogle få. Der er mørke, ubehagelige vandringer ind i absurde psyker, humoristiske tiltag og masser af tab. På mange punkter er Optisk mere eksperimenterende end Køtere var, og jeg er glad for at have fået lov til at udforske den del af mit skrivevirke. Dermed ikke sagt, at der ikke er gode historier, og noveller der spiller en et puds. Heldigvis udelukker de to ting ikke hinanden. Nogle af novellerne har flere år på bagen (jeg tror den ældste blev skrevet i 2006), mens andre er friske fra undertegnedes fingre (januar 2012). I kan godt begynde at glæde jer!

Jeg har oprettet en helt speciel side til Optisk bedrag, hvor man kan følge med i processen. Inden alt for længe vil der også komme en afstemning her på siden, hvor nogle forslag til forsiden dukker op. Indtil videre regner vi med en udgivelse i løbet af efteråret 2012