Trailer 32 - uddrag af "E-pas"

E-pas er en gammel sag, som jeg fandt i gemmerne. Jeg skrev den for en del år siden, og i den oprindelige form holdt den ikke. Men jeg tog den under kærlig og grusom behandling, og slutresultatet er jeg mere end tilfreds med. Den bliver forhåbentlig en del af min kommende samling.

"Mikkel lod blikket løbe over genstandene, mens sælgeren førte ham ned mod en dør, der sad for enden af gangen. Den dominerende farve var rød. Stærke billeder. En barnesko på en lille, roterende piedestal. En skjorte, hæftet op på væggen med firkantede møtrikker. Noget, der lignede et manuskript. Sælgeren slog en tør latter op.
”Nu skal De ikke stirre Dem mæt på andres oplevelser. Det er alfa og omega for os, at De får en oplevelse, der er skræddersyet til Dem. At se for meget kan forurene Deres unikke personlighed, og på længere sigt misfarve Deres indtryk. Det personlige præg er væsentlig, forstår De nok. De er et spændende menneske, et særligt individ, og det ved vi godt. De skal komme herfra med præcis den vare De ønsker. Intet mindre. Jeg vil stå til Deres rådighed under hele forløbet. Husk, at De er ved at tage et skridt, et overgangsritual der er langt vigtigere end de fleste andre.”
Mikkel nikkede stumt. Sælgeren havde ret. Det her skulle være helt hans eget.
”De skal selvfølgelig underskrive nogle dokumenter, men det er rent proforma. Vi ved allerede, at Deres kreditværdighed mere end dækker vores ydelser. Jeg vil dog informere Dem om, at vi er underlagt købeloven, og derfor har de fuld fortrydelsesret på 30 dage efter Deres køb. Men jeg kan allerede sige nu, at det bliver der ikke brug for. 99.5% af vores klienter er tilfredse eller meget tilfredse efter deres erhvervelse hos os. En så høj grad af tilfredshed finder De ganske enkelt ikke hos nogen af vores konkurrenter. Vi er Deres bedste valg!”
Sælgeren gjorde holdt ved døren, og trykkede håndtaget ned. Med den anden hånd klappede han Mikkel på skulderen.
”De har truffet et fantastisk valg. Og tænk ikke mere på underskrifter og betaling. Det ordner vi alt sammen, når De vender tilbage fra Deres lille udflugt. Er De klar?”
Mikkel nikkede igen.
”Godt” smilede sælgeren, og blottede atter perlerækken. ”Så lad os begynde”"