Midt i april - nyheder

Der er store nyheder her i midten af april. Hører jeg en lille stemme spørge, hvad det dog kan være. Hvis jeg ikke gør, er det nok bare min personlighedsspaltning der hjælper mig videre i teksten. For et par dage siden begyndte jeg på det, der forhåbentlig bliver min næste roman. Jeps, roman blev der sagt. Det er en mærkelig følelse at sidde med en tekst, som man bare ved bliver lang, i modsætning til en novelle, der har en afmålt længde. Hvad romanen handler om, hvilken genre og så videre kommer der mere om senere.

Mens jeg knokler på alt det nye, og samtidig redigerer, er der dukket nogle anmeldelser op. Og sikke nogen af slagsen. Jeg bliver bombarderet med så mange roser, at jeg går rundt i en permanent tilstand af rødmen.

Den første anmeldelse er af Faderens Sønner, min novellesamling bestående af 14 science fiction-noveller. Det er Jette Holst, der står for den, og hun siger blandt andet:

"Generelt er kvaliteten af novellerne høj, både sprogligt og plotmæssigt. Mange af historierne tager overraskende drejninger undervejs, og selvom stemningen hovedsageligt er til den dystre side, så er problemstillingerne interessante, og A. Silvestri er god til at udforske spændende tanker"

Hele anmeldelsen kan læses her. Men Faderens sønner er ikke færdig. Janus Andersen har lavet et interview med mig på fantastiskeforfattere.dk. Der spørger han mig blandt andet om hvorfor den realistiske roman løber med al prestigen, og om hvorvidt science fiction som genre har en tendens til at indeholde et budskab. Læs hele interviewet lige her.

Faderens sønner er ikke alene om at have fået opmærksomhed. På PlanetPulp.dk er Pandaemonium blevet anmeldt, og de er mildest talt begejstrede for mit zombie-epos:

"I 1991 udkom Dennis Jürgensens Kadavermarch. En letbenet og underholdende zombieroman, som viste, at zombierne også gør sig godt, når scenen hedder Danmark. Og der er ingen tvivl om, at Pandaemonium skylder en del tak til Jürgensens take på de levende døde. Men når det er sagt, så er Pandaemonium også sin egen og er på mange områder en bedre roman end Kadavermarch. Den er blodig, underholdende og så er den, på trods af sin tunge fremtoning, er let pust ind over en genre, som er ved at bide sig selv i røven."

Jacob Krogsøe står for anmeldelsen, og har disket op med hele fem stjerner til Pandaemonium. Han er i særdeleshed glad for det mytologiske lag over historien, og den troværdige skildring af Danmark. Der skal lyde et stort tak herfra. Hele anmeldelsen er klar.......right here.

Men var der ikke noget med Niels Klim-prisen. Jo, det var der. Afstemningen sluttede her den 1. april, men endnu er intet blevet afsløret. Vinderne bliver afsløret på dette års Fantasticon, og her på Nørrebro er fingrene stadig krydsede. Men allerede nu vil jeg gerne takke alle jer, der tog jer tiden til at stemme - på mig, eller en af de andre nominerede.

Alt for nu - stay frosty, som de vist sagde i et forgangent årti.