Nominering, anmeldelse og ros

Så rykker vi ind i sidste tredjedel af februar, og heldigvis står tingene ikke stille i mit forfattercirkus. Tværtimod blæser det derudad, og det har jeg det rigtig godt med.

For det første er jeg nu i den fantastiske situation at være nomineret til den nystiftede, danske science fiction-pris Niels Klim-prisen. Den følger Nebula-reglerne, og det betyder at alle de noveller, der har været taget i betragtning er både foreslået og senere hen nomineret af læserne. Der er tre kategorier, novelle, langnovelle og kortroman, og det er i midterkategorien, at jeg er nomineret....hele tre gange, hvilket vil sige at jeg bliver min egen konkurrent. I skrivende stund overvejer jeg at trække nogle af mine nomineringer, så jeg ikke på den måde spænder ben for mig selv. Jeg er dog noget beklemt, da min direkte modspiller er ingen andre end Alastair Reynolds. *gulp* I de andre kategorier er der også mange prominente navne at spotte. Ingen nævnt, men det bliver et meget stærkt felt. Afstemningen indledes den 1. marts, og jeg håber at alle mine bloglæsere vil læse mine noveller (to af dem kan findes i Faderens sønner) og stemme mig ind. Læs hele feltet her.

Nummer to på listen er endnu en smuk, smuk anmeldelse af Pandaemonium. Det eneste negative jeg har at sige om den, er at den er lidt for spoilerfyldt. Et uddrag:

Lisbeth Jensen, Litteratursiden
"I bund og grund er ”Pandaemonium” en super fed zombieroman. Der er den rette mængde blod, indvolde og råddenskab. Man kan næsten lugte de døde. Personerne er virkelighedstro og rigtig godt beskrevet. Man kommer til at holde af de overlevende og føler med dem når en af deres nærmeste ”falder”. Udvalget af våben er godt udtænkt og man kan tydeligt mærke at Silvestri har tænkt over hvordan man kan smadre en zombie med hvad man nu lige har ved hånden. Især brugen af motorsav og stunguns er en skøn detalje."

Næste punkt hedder Dystre Danmark 2. Det er en antologi, der udkom sidste år, men nu har den fået en anmeldelse. Det er Jette Holst, der står for den, og om min novelle har hun følgende at sige. Læs hele anmeldelsen her.

"Blandt mine favoritter er samlingens første novelle “Jacobs stige” af A. Silvestri, hvor et cirkusbesøg løber helt af sporet. Hvis man ikke på forhånd lider af coulrofobi (sygelig angst for klovne), så gør man det helt sikkert efter at have læst novellen her. Sprogligt hører “Jacobs stige” også til i toppen af samlingen, og så er Silvestri utrolig dygtig til at skabe ubehagelige billeder i hovedet på læseren."

Himmelskibet nummer 31 modtog jeg den anden dag, og i min hjerne blev det omdømt til Silvestri-nummeret. For jeg er der hele tiden! Først kommer min vindernovelle Hest fra Fantastisk novellekonkurrence 2011, derefter en anmeldelse af Pandaemonium, derefter en anmeldelse af Dystre Danmark 2 og for at runde det hele af, gengives interviewet som Janus Andersen lavede med mig inde på Fantastiske forfattere. Det var fuldkommen vildt. Der er nu også anmeldelser af Michael Kamps Bunker 137, Teddy Vorks Diget og Jonas Wilmanns Smukke Anna - alle tre bøger, der er værd at læse.

Puha - så runder jeg af. Her til morgen lå der en mail, der fortalte, at min novelle Et horn i siden (der tager lidt pis på enhjørningelegenden) er blevet fundet god nok til at indgå i antologien Ny Dansk Fantasy 2012 fra forlaget KANDOR. Det er rigtig fedt, da fantasy er et af de områder, jeg har gjort mindst i.

Jeg håber, I var med mig så langt - og at stormen fortsætter. For hold da kæft, hvor er det dejligt at mærke at ens ord når ud over rampen.