Julis sidste nyheder

Det har ikke været til at se, at det er sommer i Danmark med det lortevejr vi holder os, men når det kommer til det tidskrævende arbejde at skrive og redigere, har jeg ikke været utilfreds med de meterologiske forhold. Derfor er der kommet noget arbejde fra hånden i juli.

Jeg er blevet færdig med at redigere min kommende science fiction-samling, der kommer til at bestå af 14-15 noveller. Det var spændende at redigere de mange noveller, da jeg fandt ud af at jeg faktisk havde en fællesnævner, når det kommer til det at skrive SF-noveller. I ti af novellerne handler det om helt normale mennesker, der enten bliver sat i en skæv situation, eller må forsøge at tackle normaliteten i en verden, der som oftest ligger langt fra vores, men tæt nok på til at man genkender den. Ellers er jeg tilfreds, da det er lykkedes mig både at skrive sørgelige og sjove historier, eksperimentere med former og gøre gamle historier bedre. Den ældste novelle i samlingen er efterhånden otte år gammel, og den nyeste er næsten lige blevet færdigskrevet. Bogens endelige indhold er dog endnu ikke besluttet, men det regner jeg med sker inden alt for længe. I mellemtiden har jeg fået min skrivekollega Manfred Christiansen til at designe forsiden, og det han og jeg snakkede om ser meget lovende ud. Så der er krydsede fingre herfra.

Der sker dejlige ting på Køterfronten. Det er efterhånden tæt ved et år siden samlingen udkom, men den formår stadig at vække genklang. Forfatteren Michael Kamp har givet den et fuldt indlæg på sin blog, og skriver blandt andet:

"Det, at man aldrig ved fra starten i hvilken genrer man befinder sig, er en stor styrke, der udvidder overraskelsesmomentet på en ret vellykket måde. Silvestri er tydeligvis hjemmevant i novellens form og selv de noveller, hvor selve temaet lader mig kold, er fremragende skrevet."

Som var det ikke nok, er lektørudtalelsen nu til offentligt skue - jeg har lagt et direkte link til ordene på undersiden Køtere dør om vinteren. Ordene er gode, så hvis du er interesseret, ville det ikke være den dårligste tekst lige at bruge et par minutter på.

Ellers venter jeg spændt på Pandaemonium, jeg skal til at arbejde sammen med en ven på et kortere projekt, og lur mig om jeg ikke har tænkt mig at medvirke i nogle konkurrencer. Det kommer der alt sammen mere om i løbet af august.