Majs nyheder

Silvestri-ekspressen fortsætter med uformindsket hastighed, og de sidste fjorten dage er der sket en del ting.

For det første bliver min roman Pandaemonium desværre en smule forsinket. Den nye udgivelsesdato er den 1.august, og det er grundet at forlaget har skiftet trykker. Det gode ved det, er at jeg kan få lidt tid til at tjekke et par småting igennem, så måske er det i sidste ende af det gode.


Ellers har jeg fået to noveller antaget. Den første er novellen Sjæleforsørger , der er kommet med i Virabooks antologi i de fantastiske genrer. Den anden er, for mig selv, en lidt anderledes sag. For en måneds tid siden slog Østerbro dørene op for en novellekonkurrence med temaet "Mit Østerbro". Det fik mig til at tænke - og skrive - en noget anderledes tekst. Jeg havde aldrig tidligere rodet med historisk realisme, men en mindeplade på Frimurerlogen fik mig til at tænke i de baner. Og ja - Harald Peder Kristensen blev antaget til samlingen, der udkommer i juni.

Så har Jeppe Larsen anmeldt science fiction-magasinet Proxima, hvori min novelle Det Bedste er at finde. Læs hele anmeldelsen her. Om mine ord siger han:

"A. Silvestris Det Bedste handler i al sin enkelhed om en gruppe studiekammerater der beslutter sig for at låse sig selv inde i et sommerhus, med det formål at udtænke det bedste samfund i løbet af en uge. Dette teknokratiske diktatursamfund med de bedste intentioner er angiveligt blevet en succes, da historien fortælles fra fremtiden hvor en af lederne ser tilbage på den tid hvor de udtænkte deres gode samfund. Silvestri rammer meget godt balancen mellem at samfundsformen hverken er ren lykkelig utopi eller brutalt diktatur, men understreger blot at selv med de bedste intentioner kan det gå over gevind."

Som den sidste ting i denne omgang, er Køtere dør om vinteren blevet anmeldt i bladet Himmelskibet. Når hele anmeldelsen kommer online, vil jeg linke til den. Men inden da skal der da lige et citat med på vejen:

"Selv om det kun er knapt hver fjerde af bogens noveller, der er, eller læner sig op ad de fantastiske genrer, så er Silvestri en meget velskrivende forfatter, som bestemt er værd at læse, også for folk der sjældent læser andet end genrelitteratur" - Thomas Winther

Min opmærksomhed vendes nu mest mod redigeringen af min kommende science fiction-samling. Det kører godt, og med lidt held vil den stå færdig når sommeren er ditto.