Eternity Is For Everyone

I samme ombæring som When The Music's Over blev antaget, tog SFC også en af de andre noveller, jeg havde sendt ind til konkurrencen. Den ville de gerne bringe i deres medlemsblad, Proxima, og hvorfor skulle jeg ikke sige ja til det. Det var egentlig ikke med vilje, at titlen blev på engelsk - men på en eller anden måde var det i tråd med historiens univers. Novellens titel er Eternity Is For Everone (EE).

EE er science fiction, der forsøger at koble sig med miljøet og stemningen fra 1920ernes gangstermiljø. Kort fortalt handler den om et par sortklædte mænd, der kører rundt i deres store bil og samler ind. De samler ind fra folk, der skylder. Hvad det er de mennesker skylder, er ikke helt normalt.

EE var en historie, jeg var ret glad for, fordi jeg her havde lidt mulighed for at kaste noir-stemning efter en science fiction. Resultatet blev meget mørkt og ubehageligt. Jeg er ret vild med mørkt og ubehageligt...måske også for meget. Jeg arbejdede meget med figurerne, og fik dem gjort tilstrækkelig troværdige. Alligevel var anmeldelsen af novellen ikke ubetinget positiv.

Eternity is for everyone af A. Silvestri følger nogle gangstertyper der i en by styret af cigaretfirmaet Eternity, indkræver gæld fra folk. Hvad denne gæld består af og hvorfor de skylder den, bliver aldrig rigtig klart, og i det hele taget savnede jeg noget mening i denne novelle, der ellers har nogle gode originale koncepter. - Jeppe Larsen, interstellar sysctl-bloggen

Jeg var alligevel meget glad for Jeppes ord, for det har medført at hvis EE engang skal omskrives, ved jeg præcis hvor jeg skal gå ind og ændre. Jeg har siden talt med andre, der har læst den - og fælles for 80% af dem, kunne de lide den, men var meget i tvivl om hvad det præcis var den handlede om. Det ser jeg som et resultat af min, til tider fluekneppende, tendens til at holde kortene meget tæt til kroppen. Heldigvis er jeg ved at komme mig lidt over det, så mine historier bliver mindre forvirrende.

Novellen kan findes i Proxima nummer 87.