Septembers arbejde 2015

September er gået ned med sol og efteråret står i kulissen. Jeg spår at inden for den næste uge, styrtdykker temperaturen og det er atter tid til blæksorte morgener og drivis i nosserne. En vidunderlig tid, for den er helt automatisk fyldt med mange sprøde ord. Hvad skulle man dog ellers bruge al den mulm til?


September måned bød på en enkelt novelle, og en masse arbejde på min roman, der nærmer sig slutningen.

Fossiler (8500 ord, realisme)
Lea (18100 ord, i gang, roman)

Novellen Fossiler er en Næsten her-novelle, der foregår i en verden, hvor sekulariseringen ikke er blevet til det helt store. Verden forklares ud fra Bibelens ord, Stevns Klints aflejringer passer som fod i hose med Syndfloden og Det Onde er en reel drivkraft i forståelsen af verden. Her lever Kirstine. Hun er en god pige, hun går i niende klasse og hun har nogle sære tanker, som hun ikke helt kan forklare eller forstå, om læreren Kristen. De er på lejrtur, og midt i det hele bryder Kirstine en regel, noget der aldrig er hændt før, og selvfølgelig skal hun straffes ...

Med fokus vendt mod de lidt større ting, har jeg dog også holdt tungen lige i munden med mine Skår, og der er det blevet til to af slagsen:

Ordforråd (om en forladt verden, en sødmefuld robot og et skud gin)
Skattekiste (om en labyrint, en fortælling og tusind favne vand)

Ud over min egen skrivning, har jeg også arbejdet med at redigere et manuskript - en ungdomsbog - og selv om det er svært, er det også spændende at få et indblik i hvordan andre skriver. Ligeledes har jeg kastet mig over noget undervisningsmateriale, og hvordan det ender bliver nok først synligt en gang i det nye år.

Som følgere af bloggen ved, har jeg også lukket min "føljeton", der gik under navnet trailers, hvor der med jævne mellemrum kom nogle bidder af de ting jeg havde skrevet. I føljetonens sted kommer et tilbagevendende indlæg med titlen Tekstoceanet, hvor hidtil ukendte og/eller meget glemte tekster får muligheden for at blive læst - og den første er allerede klar inden weekenden er omme.

Det var alt herfra og husk: Næste gang jeg fortæller om en måneds arbejde, er Kærlighedsfrugt udkommet! ;)