Trailer 66 - uddrag af Man skyder da dyr

Trailer nummer 66 i rækken er lidt i familie med Trailer 65, da begge noveller forhåbentlig vil få en plads side om side i en kommende samling. Endnu ligger det et stykke ud i fremtiden, da jeg først skal skrive alle novellerne, og indtil videre er det kun blevet til fire. I Man skyder da dyr er vi på storvildtjagt i det fjerne Østen. Lærlingen Kolnik følger benovet sin læremester Armand i hælene, da denne viser Khanbaliqs undere frem. Selv om verden er et stort sted, er det ikke helt stort nok. Lebensraum er et must, og derfor er der brug for nye jægere. Resten af fortællingen ligger klar i kulissen - som sagt, en dag, en dag ...


"”Bagved. Som de plejer.” Stemmen talte fejlfrit fransk, men med en særpræget accent. Inden der var gået mere end otteogfyrre timer ville Kolnik vide at sådan talte de fleste fransk i kronkolonien Myanmar. Lyden af billardkugler, der klikkede mod hinanden afslørede at rummet var større end først antaget. Måske var bagved virkelig bagved.
Armand stod utålmodigt og ventede. Så blev aperitiffen serveret i små glas. Armand slyngede den i halsen. Kolnik efterlignede bevægelsen. Først smagte det af appelsin og vanilje. Øjeblikket efter skar stærk alkohol gennem hans system. Armand lo og daskede ham i ryggen.
”Du skal nok vænne dig til det. Det giver hår på brystet og tyngde i nosserne. Følg med mig. Du skal møde drengene. De sidder i møde og med møde mener jeg de svømmer i de våde varer. Det er sgu også svært at brystsvømme i mel.”
Adræt forsvandt han mellem de mange mennesker. Kolnik gjorde sit bedste for at følge med. Der blev råbt på mange sprog og heden kom både udefra og fra de mange kroppe der var blevet presset sammen på det lille sted. Hvert andet øjeblik genkendte han Armands tropehat og det næste var den borte. Endelig stoppede den længe nok til at han kunne indhente sin læremester. Denne stod uden for en dør og var i gang med at banke en lang og indviklet kode. Døren blev åbnet på klem.
”Armand, dit gamle røvhul,” lød en lys stemme. Et ovalt ansigt kiggede ud gennem revnen.
”Savant, din svinske connard” gav hans læremester tilbage. Så spejdede et mørkt øje ham ud.
”Hvad er det du har taget med?”
”Min lærling. Luk os ind, Savant. Der stinker af sved og lort herude, og selv om du kan lide stanken foretrækker jeg min luft en smule renere,” svarede Armand. Kolnik stod usikkert. Han kunne mærke et flor af øjne, der alle borede sig ind i ryggen på ham.
”S’en branler, kom ind, kom ind.”
Døren gled op og Armand indtog selvfølgeligt rummet bagved. Kolnik åndede lettet op, da døren fald i bag dem og følelsen af at blive betragtet forsvandt.
Baglokalet var et forkert ord at bruge, da det var større end resten af baren. Fire computere stod i midten af rummet, opstillet på gamle træborde med løvefødder. Engang havde de nok stået på et af de europæiske slotte. Nu knirkede de under vægten af otte massive skærme.
Manden, Armand havde kaldt Savant, var ikke særlig høj, men det han manglede i statur, havde han i hårpragt. En eksplosion af mørkerøde krøller stod som en løvemanke ud fra hans hoved. På fødderne havde han sandaler og underkroppen var dækket af et par løse bomuldsbukser. Overkroppen var nøgen og en enorm mave væltede ud over bukselinningen. Ved computerne sad tre andre mænd, der hurtigt hilste på Armand. De spurgte ikke til Kolnik, selv om han kunne se at spørgsmålet lå klar på deres læber.
Rummet lugtede af krydderier og skind, blandet med det skarpe strejf af geværolie. Med et langstrakt suk hægtede Armand riflen af skulderen, og satte den langs væggen. Kolnik tilbageholdt et gisp. Det var første gang han havde set sin læremester uden riflen. Det var regel nummer 1: En jæger bærer altid sit våben. Savant sparkede en stol ud fra computerbordet og forsvandt kort, før han dukkede op med en bakke. På det stod fem glas, en spand og en flaske. Hurtigt hældte han op og delte rundt.
På skærmene var kort, de fleste over Asien. Flere steder lyste røde cirkler op. Der var langt færre blå cirkler. Mens han så til, forsvandt en af de røde cirkler, og en gammel mand lænede sig tilbage i stolen. Med et tilfreds smil tog han mod glasset, som Savant bød ham og førte det til læberne. Kolnik sank. Kondens løb ned ad siden på glasset. Der var så varmt her og han havde ikke fået noget at drikke siden i morges."