Oktobers skrivning 2013

Årets tiende måned er færdig og det er jeg næsten også. Der har været nogle uger, hvor jeg har været nede med grim sygdom og hvor det har været svært at mønstre energien til både at gå på arbejde og skrive. Heldigvis kunne jeg ty til mit arkiv med gode ideer (eller bare ideer) og støve nogle gamle tanker af. Derfor blev det også til to noveller i denne måned. Ud over selve skrivningen er jeg i fuld gang med at koordinere fremtidige skriveprojekter - det er lige før jeg får orden på tingene på mine gamle dage.


Transpiration (realisme, 5200 ord)
En sang om vand (fantastisk fortælling/horror, 7100 ord)

I Transpiration er det gået op for Roar, at han simpelthen er blevet alt, alt for fed. Flæsket hænger som et forkølet barns snot fra hans knogler. Derfor begynder han at løbe. Først er hans kæreste Sarah glad for at han gør noget. Men det ændrer sig gradvist. Ikke mindst da Roar i takt med at han sveder forskellige figurer ikke helt er den samme mere.

Verden er ørken i En sang om vand. Guderne sover dybt nede og trækker gennem deres drømme væsken ud af verden. Det er kun til at dø af og den eneste landsby i hele det vide område sender en mand ud, hvis skæbne det er at dø for at leve evigt. Han er, verden er, vand er - men tiden er ikke andet end en ide, der ingen mening giver. Først om lang tid og for længe siden er de pæle verden er surret op på.

I november vil jeg kunne opleves et par steder. Første gang torsdag den 7. i Underskoven i anledning af jubilæumsantologien Vintage '13 kommer ud. Der vil jeg læse op af mit bidrag. Og så nærmer vi os BogForum med stormskridt - der vil jeg læse op om søndagen, klokken 15.00, på Forlaget Valetas stand - og det vil forresten være en uropførsel af min endnu uudkomne bog. Skulle du ligge inde med et par usignerede værker af undertegnede, vil det måske ikke være det dummeste at tage med. Så kvitterer jeg med en kragetå.