10 skud fra forfatterens egne favoritter - 2

Så er der gået hele to dage og det betyder at tiden er kommet til anden del af listen, jeg påbegyndte i dette indlæg. De sidste fem noveller mangler - og husk, kære læser, at rækkefølgen er vilkårlig og jeg stadig meget gerne vil have dit input. Med det sagt - lad os runde festen af:

5.
Træk!, science fiction, udgivet i novellesamlingen Faderens sønner (2008)
Der findes en planet der er rig på mineraler. Så selvfølgelig er der lykkeriddere i omløb, der vil gøre hævd på slige resurser. Men det er ikke kun mennesket, der kender til lykkeriddere. Mens den lokale race ser til står den menneskelige udsending over for en anden civilisations udsending. Det klør i aftrækkerfingeren. En, synes jeg selv, ret underholdende kombination af science fiction med det klassiske western-motiv.

4.
Jacobs stige, horror, med i antologien Dystre Danmark 2 (2011)
Jacobs kone opdager at der er kommet cirkus til en landsby i nærheden. Hun elsker cirkus. Jacob har alle dage ladet som om han elsker cirkus. Det modsatte er tilfældet. Med på turen kommer også deres to døtre. Men Mester Zambolinis cirkus er ikke som de fleste. Det går op for Jacob da linedanseren springer ud fra linen uden sikkerhedsnet og findeles mod savsmulden. En ægte dannelsesfortælling.

3.
100% reklamefri, realisme/fantastisk fortælling, udgivet i novellesamlingen Optisk bedrag (2008)
Forfatterens værk er en sand bestseller. Alle køber hans bog om den svære kærlighed. Høj som lav læser hans beretning. Noget sker. Han er i gang med at skrive den svære toer, da hans sind bliver spændt til bristepunktet. For det er ikke kun sådan, at når en læser læser forfatterens bog, læser de også forfatteren. Forfatteren får også en unik, og uvelkommen, mulighed for at læse de læsere, der læser hans bog.

2.
Den allersidste dans, science fiction?, uudgivet (2013)
Jordens undergang er i fuld gang. Der er ingen udvej. Intet at sige eller gøre. Derfor er der kun en ting at tage sig til. Danse, mens alting ødelægges. Følge rytmerne fra Den kinesiske murs mursten, der slynges gennem solsystemet og beundre oceaners henkogning efter atmosfæren har sluppet sit diktatoriske greb om planeten. Og måske, blot måske, opdage kærligheden inden lysene slukkes.

1.
Vinterklæder, realisme, uudgivet (2011)
De mødes om vinteren. Han iført anorak og vanter. Hun i en grøn sommerkjole med stropper. Han genkender hende ikke, hun genkender ham. Han ryger. Han kan se at hun fryser. Derfor tager han sin vante af og giver den til hende, mens han langsomt begynder at huske.

Det var det - forfatterens egen Top 10. Det var godt nok svært at vælge ud, men de ti du nu har set var dem der i sidste ende løb af med "sejren". Dejligt at du gad læse med og endnu en gang vil jeg sætte stor pris på, hvis DU havde lyst til at skrive hvilke af Silvestris (undertegnede) noveller, der er faldet mest i din smag. Det tager kun et øjeblik, men det vil gøre forfatteren glad. Og hvem vil ikke glæde en forfatter, spørger jeg bare ;)