10 skud fra forfatterens egne favoritter - 1

Det er lige ved og næsten fem år siden jeg udgav min første novelle. Siden den gang har jeg skrevet et trecifret antal historier og udgivet omkring det samme antal. Det er rigtig mange noveller, når man sidder med sin gamle hjerne og skal huske ud og ind. Heldigvis kan jeg dog huske dem fra hinanden, og her en aften brød jeg hovedet med hvilke noveller der egentlig er mine egne favoritter. Hvilke af de noveller jeg selv har skrevet bliver ved med at dukke op, når jeg tænker på min produktion?

I stedet for at lade de tanker blive for mig selv, bringer jeg her, oh trofaste læser, en Top 10 i vilkårlig rækkefølge, over de noveller jeg selv er mest stolt af. De første fem kommer her. Årstallet efter hver novelle er det år novellen blev skrevet.


10.
Matthæus 20:16, science fiction, udgivet i antologien Ingenmandsland fra SFC (2010)
Tid har alle dage fascineret mig. Ligeledes har Bibelen. Dette er kombinationen af de to fascinationer. Janus Kaspersen tager frem i tiden, da det er umuligt at rejse bagud. Han lander i et "hjem" for tidsrejsende, hvor han bliver passet og plejet af den smukke Jasmin. Men noget stemmer ikke. Den mistro han føler bliver bekræftet, da han får lov til at læse de historiske filer.

9.
Doris, realisme, udgivet på Novelleforlaget.dk (2009)
Doris' mand ligger for døden, men det lille forstyrrende element kan ikke fjerne fokus fra, at hendes søn er på vej på visit fra Amerika. Doris tilbringer dagene med at skræmme en tilløben kat væk og besøge døden på hospitalet. Forpligtelser og forventninger er to sider af samme mønt. Det er blot et spørgsmål om hvilken sider der ender med at være op.

8.
Sfinks, fantastisk fortælling, udgivet i novellesamlingen Køtere dør om vinteren fra Hexameter (2007)
Morten vækkes af sin søvn på Bregnevej, ved at en kat har sneget sig ind i huset. Da han spørger den, om den er faret vild, svarer den ham til hans store overraskelse. Det er ikke nogen rigtig kat. Det ligner blot. Det ændrer ikke på, at den er kommet for at fortælle ham det hårdeste i verden, nemlig at han skulle dø. Hvilket Morten overhovedet ikke er enig i.

7.
Det Bedste, science fiction, udgivet i litteraturmagasinet Proxima, nummer 92 (2009)
Fremtiden er et dystopisk helvede, hvilket hovedpersonen, der i virkeligheden er en biperson, udmærket ved. Han sidder nemlig på en stol og får forklaret hele ideologien bag samfundet af en af dets grundlæggere. Og det lyder så fornuftigt. Det lyder alt sammen rimeligt og acceptabelt. Der er ikke rigtig en finger at sætte på retorikken. Er du bedre end manden i stolen?

6.
Hamskifte, horror, med i antologien PIX fra H.Harksen Productions (2012)
Livet er næsten normalt. Dele af far forsvinder. Det er også normalt. Der står mange tomme huse på villavejene. De bliver tomme fra den ene dag til den anden. Tigre bryder væggene ned. Kakerlakker fylder sko op. Det er en smule køligt, det er ikke helt sommer, men havestolene er blevet slået op. Heldigvis har far bygget et fuglehus.

Det var de første fem. Og nu, kære læser, ville det være fedt hvis DU fortalte mig hvilke af mine noveller du synes bedst om ... for, for nu at være ærlig, ved jeg det ikke. Er der nok der vil afse et par minutter, kan det endog munde ud i en læser Top 10. Det ville slet, slet ikke være ringe :)