Faderens Sønner

Så er det lige ved og oppe over. Efter min første udgivelse Køtere dør om vinteren har jeg ikke ligget på den lade side, tværtimod. Inden 2011 bliver til 2012, får jeg to nye udgivelser til CVet. Den første er romanen Pandaemonium, og den anden (som dette indlæg skal handle om) er novellesamlingen Faderens Sønner.

Her der tale om ren science fiction. Da jeg var yngre læste jeg en masse i netop den genre, men jeg havde egentlig ikke regnet med selv at skrive så meget i den. Efterhånden som årene hobede sig op, viste det sig dog at jeg ikke kunne lade genren ligge. Historie på historie væltede ud af mig, og pludselig var der nok til en hel samling. Ved min let neurotiske optælling for et par måneder siden gik det faktisk op for mig, at en tredjedel af tiden skriver jeg netop science fiction. Det er forunderligt, som man kan blive overrasket over sig selv.

Samlingen endte med at indeholde 14 noveller, og noget som jeg er enormt glad for er, at jeg næsten når omkring samtlige klassiske troper indenfor genren. Men nu har jeg vrøvlet nok - her kommer en vilkårlig præsentation af de 14 noveller.

-------------------

Eternity is for Everyone - Denne novelle står som noget helt særligt for mig, da den er den første udgivelse jeg nogensinde fik. Derfor var det også passende at den fik en plads i samlingen. Historien handler om betaling, om gæld der går i arv og om en samfund der er dybt afhængigt af Eternity-cigaretter.

Om lidt bliver her stille - En meget poetisk novelle, der beskriver kuldens endelige greb om planeten Jorden. Her kan man virkelig se, at jeg tidligere skrev mange digte.

Faderens sønner - titelnovellen. Jorden er virkelig kun til låns. Men der går tid, før den bliver krævet tilbage. Hvad stiller man op med ventetiden?

Evolutionært - samlingen ældste novelle. En art pastiche over den tidligste science fiction, tilføjet ideen om at det frygteligste også er det der er tættest på.

Det lille billede - Alt skal være så kært og så nuttet, for ellers er der ingen penge i det. Det må Etching, chefgenetikeren, sande i sit arbejde for Masterson. Men kært og nuttet er mange ting...

Træk! - Min ydmyge nikken til 50ernes science fiction. En planet. To væsner. Minerettigheder. Og hvad med de lokale beboere?

Vi der skummer fløden - Fremtidens verden er baseret på koncerner. Og en af de største er Arla Foods. De spammer reklamer, lyser billboards op i natten, har eneret på årets landeplage...og en smule defekt maskineri i RumTidsKontinuumet.

Signal - Mennesket er ikke alene i solsystemet. Spørg bare Dennis, der inden længe finder sig selv på en hastigt koordineret mission mellem planeterne. En mission der slet ikke er betalt godt nok.

Dejlig er jorden - Det er juletid, og i fjernsynet kæmper Nisse Klog mod alle de onde Spørgere der stiller dumme spørgsmål. Imens venter lille Emma på far, der er kommet til at slå naboens hund ihjel. Bliver det mon en ordentlig jul, som vi husker den fra de gode gamle dage?

Simulation - Døden er endelig. Og ansvaret for vores handlinger dør sammen med os. Gør de ikke ?

Sidesporet - Eigil har en maskine, der kan rejse mellem dimensionerne. Hans muligheder er uendelige, da der findes et uendeligt antal mulige dimensioner. Desværre lander han i Sidesporet.

Forræder - Kærligheden er en mærkelig størrelse, især når man ved at alt hvad der har med den at gøre er direkte forkert og et levn fra fortiden. Så hvad gør man, når den kommer snigende ind ad bagvejen, bærende på en frygtelig viril mand?

Mens vi venter - Det er talkshow-tid, og der er virkelig en helt specielt forestilling klar til dig. Endelig er Jorden blevet indlemmet i den store sendeflade, og heldigvis findes der barmhjertige samaritanere alle steder i universet.

Stævnemøde - Samlingens nyeste novelle. Torben er forelsket, og håber virkelig at han har en chance hos sin udkårne. Han skal på date, men der er ti andre før ham. Hvor langt vil han gå, for at sikre sig en kærlighed?

-------------------

Puha - det var det. Samlingen står til udgivelse på BogForum, og jeg vil vise mit ansigt på stand 42 både om lørdagen og om søndagen. Og så håber jeg ikke, at alle I SF-interesserede misser joken med, at Science Fiction Cirklen står på netop stand 42