Trailer 25 - uddrag af "De mennesker"

Så er der sølvbryllup på trailerne - og derfor er tiden kommet til en helt speciel treat. Som noget ganske nyt, og vederkvægende lækkert, vil jeg fra nu af indtale mine trailers.

Med det sagt, så er De mennesker en meget speciel tekst. Den består af 25 fragmenter, der hver især fortæller en historie om et menneske. Sammenlagt danner de en mosaik, der når meget af vejen rundt om det umulige og det vidunderlige ved at eksistere. Men nok med de højtflyvende ord - her kommer teksten....og lyden.

"FRED VÆRE MED DIG

Hedens lyng slynger sig om hendes magre lægge. Iført cowboybukser og målerudstyr, en hat fra Panama og en kikkert. En mand kommer mod hende. Han er iført badebukser og dykkerbriller, selv om havet ligger hundred meter til venstre for hende.

Jeg så dig fra vandet, og du strålede” siger han, og tager hendes hat af. Parykken følger med, kemoterapien kræver noget af alle mennesker.

Du må ikke se på mig. Jeg er hæslig” siger hun. Hendes tårer danner et landkort over hendes ansigt. Han genkender det. Det er tegnet over et land, der ligger et stenkast borte.

Du er smuk. Du er min kvinde” siger han, og trykker en sten i hendes hånd.

Hun ser på ham med forundring. Så kaster hun."