Trailer 14 - uddrag af "Højdepunkt"

Højdepunkt er en af mine nyere tekster, og den er kommet med i Darklights kommende antologi (rettelse pr. 26/8-12 - den kom i stedet med i LUO 6 - Fremmed stjerne) , der har overemnet Klima. Vanen tro landede jeg i science fiction, men krydrede teksten med et fortæller-jeg, der har store vanskeligheder med det skrevne sprog. Enjoy:

"Når jeg spørger far hvordan der er udenfor, så siger han at jeg bare skal vente, og se. På den ene side ireterer det mig at han ik siger noget men samtidig er jeg glad for, at jeg får lov til at se det sel med mine ejne øjne.. Ellers ville min mening bare være påvirket på forhån og det skal man passe på med. Det siger min lære selv, og flere gang om dagen, før vi skal have timer i fællesløft og so-li-da-ri-tet. Nogen gange siger hun det osse imens, lige inden vi synger avslutnings-sangen og går fra skolen.
Mor og far har mange børn og de er ik alle sammen med hinanden. Jeg har to ægte søskende og de andre er halve. Vi bor ikke de helt samme steder får de voksne er ovre for sig sel, hvor alt det håre arbejde sker. Meget af det er ude på over-fladen. Så kommer de beskite og svedene tilbage. Jeg går i ælste klasse så det er os der skal rydde op ved luftsluserne. Det er derfor jeg har set dem.Der er altid så meget jord over det hele når de er komet ind. Ikke inde-jord, men ude-jord. Det er let at se forskel. Inde-jord er mørkere og tungere end ude-jord og den lugter osse meget kraftigere. En enkelt gang nåede jeg at lugte udenfor innen slusen gled helt i. Det fortæller jeg sener."