Andre formater

Ikke kun i en bog

Jeg elsker at eksperimentere med sprog, og en af de vigtigste grunde til at jeg blev forfatter var at jeg gerne ville forsøge mig frem i alle retninger, alle stilarter,  med alle sproglige krumspring og ikke mindst konstant udfordre mig selv med andre formater. Med andre formater mener jeg tekster, der primært i form, men også indhold, adskiller sig fra den klassiske novelle. Undervejs i mit forfatterskab har jeg eksperimenteret meget med noveller. Fortællingen Nu Da Om fra Optisk bedrag bryder al grammatisk tid op, novellen Bag glas er skrevet på en hybrid af dansk og engelsk, historien I sit ansigts sved fra Sand og sten, stål og glas er skrevet med inspiration fra Steinbeck, novellen Itu fra Universets mørke er et forsøg på at skabe en tekst, hvor fortælleren undervejs mister forståelsen af sprog og romanen Pandaemonium er skrevet som en B-film. Her på siden er der primært SMS-noveller og lidt andet. SMS-formen er sjov at skrive i, da der ud over teksten hele tiden skal tænkes på to ting. Tidsaspektet, for det er vigtigt om en særlig sms når frem klokken 11 eller klokken 14, og så er der det intime, hvor modtageren af sms'erne tvinges til en mere aktiv rolle, simpelthen fordi man gennem det medium træder ind i privatsfæren.

Vi-savner-dig.jpg

Vi savner dig

Udkom i 2014. Vi savner dig er en meget realistisk novelle, der sjovt nok handler om savn. Hvad vil man som forælder stille op, når den man savner er lige foran en og samtidig så uendeligt langt væk?

sky-city-front-148x21.jpg

Kosmos og Katastrofer

I anledning af Fantasticon 2012 blev der trykt en stor con-bog med artikler, illustrationer og noveller. Jeg blev bedt om at medvirke, og skrev til lejligheden et langdigt med titlen Fantasy. Det er lidt horror, lidt fantasy og så er det illustreret. Jeg tror ikke det er muligt at få fat i con-bogen, da forlaget Ny Science Fiction er lukket, men hvis alt flasker sig, regner jeg med at langdigtet bliver genudgivet i 2018.

 
 
Kolde-facts-forside-v2.jpg

Kolde facts

Udkom i 2016. Kolde facts er en række beskeder, der ikke indeholder meget andet end fakta. Det er en fortælling, der udelukkende får sin styrke fra modtageren ... og så hjælper det også lidt at der også lægges talebeskeder.

NOV_LOGO_COLOR_lille_400x400.jpg

Novelleforlaget

Novelleforlaget eksisterede fra 2008 til 2012. Konceptet gik ud på at sælge enkelte noveller til kunderne, og på den måde skabe mere fokus på novellen som udtryksform. Novellerne eksisterede som udgangspunkt kun som digitale tekster. Jeg nåede at få udgivet fem tekster hos dem, men ingen af dem er genudgivet (endnu) eller tilgængelige.

9781941901137-us-300.jpg

eBooks2go

En overgang forsøgte forlaget Valeta sig med næsten det samme koncept som Novelleforlaget, dog lidt billigere. Som forfatter på forlaget blev en håndfuld af mine historier tilgængelige. eBooks2go holdt op med at eksistere i 2013. Det er stadig muligt at læse Je ne sais quoi i antologien Begyndelser, men de andre er hverken tilgængelige eller genudgivet (endnu). Det kan dog være at jeg gør noget med Øen, da den foregår i samme univers som Pandaemonium.