Trailer 74 - uddrag af Hvordan man slår sin kæreste ihjel

Jeg vil tage en lille pause fra horror-samlingens noveller, og i stedet hive en ældre sag frem af gemmerne. Selv om titlen Hvordan man slår sin kæreste ihjel kan lyde som noget der passer ind i førnævnte samling, er det mere et humoristisk stykke fiktion end et modbydeligt.

Lånt fra hjemmeside om selvhjælpsgrupper. Sort, I know.

Jeg skrev novellen, eller hvad man egentlig skal kalde det, tilbage i 2011, og jeg tænkte egentlig at den var for modbydelig, i modsætning til munter. Så læste jeg den for et par dage siden, og den fik mig faktisk til at grine. Derfor valgte jeg at dele den med jer. Selvfølgelig er humoren kulsort, og nogle af beskrivelserne ganske dunkle, men jeg tror de fleste vil kunne sætte pris på det sjove, ikke mindst gennem opstillingen af teksten, der minder om den gennemsnitlige selvhjælpsbog. Uddraget forklarer venligt fordele og ulemper ved et af de våben du har mulighed for at bruge:

"Hvordan skal jeg slå min kæreste ihjel?

Der er mange måder at slå sin kæreste ihjel på. Du har sikkert set din del af amerikanske gyserfilm, eller læst din del af overfladiske krimier. Derfor ved du også, at kun fantasien sætter grænser. På det strengeste må jeg dog fraråde, at du bliver alt for kreativ i dit valg af mordvåben. Mange mænd er blevet fældet på, at de ville være unikke og anderledes. Lad ikke sensationshungeren synke sine kløer i dig. Gør det enkelt, gør det simpelt.

Kniv
Nogle ting går aldrig af mode, og netop kniven er både versatil, let at skjule og ufattelig dødelig. Blandt andet er den udødeliggjort i kultklassikeren Psycho, men lad ikke det skræmme dig væk. En af de vigtigste ting er, at ethvert hjem har en kniv. Du skal ikke lede højt og lavt efter et mordvåben, nej, det ligger ude i køkkenskuffen. Størstedelen af alle knive i danske hjem er givet som gave, og der er en god chance for, at netop dine knive er en gave fra dine svigerforældre. Hvis det er tilfældet, vil du, ud over at slå din kæreste ihjel, også indirekte få ram på din svigerfamilie. Er din grund til at ville slå din kæreste ihjel nummer 4 (kedsomhed, red.), passer tingene blot sammen som et lækkert puslespil uden 50 brikker med identisk, blå himmel. Du bør dog være klar over, at den gennemsnitlige menneskekrop indeholder mellem 5 og 6 liter blod, og at anvende en kniv garanterer at store dele af førnævnte væske vil sprøjte ud. Kniven er et snavset våben. Derfor bør du også sikre, at du ved anvendelsen af selvsamme er et sted i huset, hvor det er let at tørre flader af. De fleste purister indenfor det at slå sin kæreste ihjel sværger til kniven, da dens historie er lang og glorværdig, og traditioner bør holdes i hævd."