Trailer 65 - uddrag af Listen

Trailer nummer 65, og den første i 2014, bliver Listen. Den er ret ny, blot fra sidste år og er en af en række noveller, der skal indgå i en samling. Tidligere har jeg ofte sat mine samlinger sammen efter tema og lignende, hvor jeg både har skrevet nyt og gravet i arkiverne. Den samling som Listen bliver en del af vil ikke skæve til de gamle sager. Hver eneste novelle vil være nyskrevet, nyslået og forhåbentlig nylæst når den dag engang kommer. Genren? Det vil jeg ikke påstå at kunne sige med sikkerhed.

 
"”Det er ikke tilfældigt, jeg har valgt dig, Torken. Du er ikke som alle de andre nikkedukker og røvslikkere. Du sidder alene, du har altid styr på dine ting, men jeg kan se at du keder dig. Du er ikke skabt til at være et nummer i køen. Du.Vil.Være.Noget.Andet, ikke?”
Torken så på det splintrede cognacglas. Stumper af det havde spredt sig over hele værelset. En del af bunden lå nær døren, der førte ud på gangen og under den sad Ki-erans gennemsnitlige forældre og så fjernsyn. Han havde hilst på dem begge to, da han kom. De var trinde og rødmossede, lige så langt fra Ki-eran som en flodhest var det fra en stork. Så nikkede han langsomt.
”Der er nogen mennesker, der er skabt til andet og mere. Det vidste Nietzsche, det ved fandeme Jim Morrison. Jeg vil have dig med til tinderne, Torken. Jeg vil have dig på Listen, sammen med mig, for de bedste folk arbejder altid i tandem. Der skal en til at holde kvinden, mens den anden voldtager hende. En til at holde udkig, mens den anden røver juveleren. En til at afvæbne fjenden og en anden til at skyde ham fuld af bly. Det er matematik. Men sgu ikke den slags vi lærte i skolen. Ingen æbler har nogensinde været på listen,” sagde Ki-eran og pegede på Torken med en dirrende finger. Røde brikker af ophidselse blomstrede på Ki-erans kinder.
Torken bed endnu en skærv af den gyldne cognac. Han havde vænnet sig til smagen nu. Alting havde fået et behageligt, varmt skær, som betragtede han verden gennem et par briller af plys og lyserød. På en mærkelig måde vakte Ki-erans ord genklang i hans inderste. Der var varmt i hans hud. Ordene og sprutten gjorde næsten heden uudholdelig. Han hadede når andre kiggede efter ham i klassen. Så snød de sig til bedre karakterer. Det var det samme Ki-eran snakkede om. Der var folk på listen, der ikke havde gjort sig fortjent til det. Der havde møvet sig ind på en plads, der ikke tilhørte dem. Sløvt, som en søløve der gennembrød en tiliset overflade, huskede Torken at det var det Ki-eran havde snakket om for nogle minutter siden. Ikke nu. Det havde været noget andet.
”Hvad?” sagde han. Rummet var lunt. En livmoder af filosofi og unika.
”Nu må du sgu høre efter,” sagde Ki-eran og stoppede ved den halvtomme cognacflaske. Så tog han et drag. Adamsæblet hoppede, mens han uden at blikke åd flydende ild. Han tog flasken fra munden og smed den til Torken. Cognac flød ud over Torkens pæne skjorte, men han grinede bare. Det var sådan her de spændende mennesker havde det. De vilde.
”Du skal hjælpe mig, Torken, og til gengæld hjælper jeg dig. Vi to kan ændre verden. Har du ikke set, hvor vilde pigerne er med dem på Listen? Hvordan de i fjernsynet hver anden uge har interviews med nogen af de kriminelle? Statsministeren sagde selv i sin sidste tale, at der var brug for unge folk med visioner, alle steder. Vi to ved godt hvad det betyder, ikke? ”Alle steder”. Det betyder at vi skal ud af hængedyndet. Gøre noget. Være noget. Ikke bare nikkedukker, der finder et hus i forstæderne og lever lykkeligt til deres dages ende. Vi er unge, vi er kloge og vi er forbandet trætte af at blive overset,” sagde Ki-eran. Så viste der sig et lille smil om hans mund."