Trailer 61 - uddrag af Sudoku

Novellen Sudoku stammer fra min debut Køtere dør om vinteren, og startede en lille trend med at jeg helst skal have en novelle med en japansk titel med i mine samlinger. Anne og Hanne er novellens hovedpersoner og som læser får man lov til at følge med i deres liv. Det kan godt være, at man ikke helt kan finde ud af hvem der er hvem, men måske betyder det heller ikke så meget? Eller alt?


"Der er ikke så meget at lave her til morgen, og Anne tillader sig selv en lille pause. Men hun drikker ikke kaffe. Kun en kop om morgenen, og så en om aftenen. Ellers så ødelægger man kroppen. Det er bevist.
Hun strækker kroppen i den bløde kontorstol. Den solbrune hud på hendes arme følger elastisk musklernes bevægelser, men det lykkes ikke for hende at ignorere den lille mavedelle. Efter Martin blev født, har hun ikke kunnet slippe af med den, og hendes røv er også blevet flad.
De skulle have et barn. Det ville både hende og Jens. Det var hun sikker på. Det er hun sikker på. Mor er også så glad for at passe knægten. Det ville slet ikke have været i orden at nægte hende den fornøjelse.
På det sidste har Jens været meget travl, og er først kommet hjem sent om aftenen. Det passer egentlig Anne fint. Så kan hun få lidt tid til sig selv. Da hun stadig var single, malede hun en smule og hun er begyndt på det igen. Selv om hun mest føjer lidt til sine gamle billeder.
Jens har sagt, at han kender en galleriejer, der nok gerne vil udstille hendes billeder. Hun har nikket. Men hun synes ikke selv at de er halvt så gode som dem hun lavede for 10 år siden.
Hun får heller ikke malet så meget i sin fritid, som hun gerne ville. Det er som om, at det virker lidt lige meget at begynde på et billede, når man ikke ved hvad man skal male. Hun kan ikke forstå det. Hendes baghave er smuk og burde spæde fantasien op.
Når hun er alene, flyver tiden i stedet, og bagefter kan hun ikke helt huske hvad hun har lavet. Der er ofte skodder i askebægeret, selv om hun holdt op med at ryge for fem år siden. Enkelte gange har skraldespanden også været fyldt op med kleenex. Hun er sikker på, at hun ikke har haft besøg.

"Hanne, vil du lige renskrive dette her"
Hanne tager imod papirerne, der bliver rakt frem mod hende, og smiler professionelt. Direktøren har holdt sine tilnærmelser på et minimum i dag. Måske fordi hans kone er på besøg.
Automatisk flyver Hannes fingre over tasterne, og hun kigger ikke engang ned. Det er kun nybegyndere, der ser efter hvad det er de skriver. Om en time er der pause, og så skal hun til spinning. Man bliver nødt til at holde sig i form.
Hendes medbragte frokost består af grønt og fisk, et let måltid der indeholder præcis hvad hun har brug for. Diætisterne er overraskende enige om, at tungmetaller i fisk slet ikke udgør en helbredsrisiko alligevel.
I det nyeste nummer af Femina var der en artikel om at holde gang i sexlivet, men hun bladrede forbi den, om til sektionen med slankekure og skønhedstips.
Det var langt mere spændende, og Niels er alligevel alt for træt til det andet. Det tager hårdt på ham at sidde med alle de regnskaber. Han siger undskyld, men det er helt okay med Hanne. Det andet tager alt for lang tid. Og så skal man løbe rundt med sæd løbende ned af inderlåret. En gang om måneden er alt hvad de begge behøver.
For syv år siden var hun til fest, hvor hun endte i seng med en kvinde der hed Laura. Hanne kan stadig huske de bløde bryster, der blev presset mod hendes og de viltre tunger der ikke kunne få nok. Hænder overalt på kroppen. Igen og igen. I timevis.
Lauras glødende øjne og Hannes egne orgasmer havde rystet hende voldsomt. Det er lang tid siden nu, og for det meste mener Hanne, at det slet ikke er sket. Måske har hun en gang set det i en film. For det er slet ikke hende sådan noget"