Odd - ottende skud

Odds første del er færdigskrevet, og har fået undertitlen Spind. Lige nu ligger den hos forlaget til vurdering, og jeg håber den vil falde i deres smag. Selv har jeg det mærkværdigt med Odd, da jeg har skabt en mærkelig genrehybrid. Jeg har på fornemmelsen, at den (i den engelsksprogede verden) ville blive placeret under 'weird fiction' , men egentlig er den ikke weird nok til det. Så ... hvilke elementer er det egentlig, der skaber den forvirring og i hvilke genrer hører de oprindeligt hjemme?


-----------------------------------

Odd finder sted i en verden, der næsten ligner vores, men hvor Danmark er en stormagt og stadig  asetroende. Dette viser sig overalt i samfundet, fra kunst til politik. Alternate world-ideen plejer at blive kategoriseret under science fiction.

Der er mange henvisninger til normale hverdage, familieliv, personlige tanker, fjernsyn, forhold, politiske strømninger, kedsomhed og generel malaise - elementer, der normalt hører realismen eller endog social-realismen til.

Der er bogstaveligt talt noget galt i Danmark. Fyrkat Mølle maler helt ad Hel til. Hovedpersonen Odd vikles ind i ting og hændelser han ikke helt forstår. Ting forties. Andre fortælles bramfrit. Disse træk er som taget ud af krimien eller den gammeldags spionfortælling.

Blandt erhvervene i Danmark (og resten af verden) kan nævnes kogler og vølv. Åndeverdenen er reel nok. Fuglen Rok flyver på himlen og søslanger boltrer sig i Kattehul. Mytologi, magi og ånder har normalt deres plads i fantasy.

Andre genrer kommer med indspark. Thrilleren viser sit fjæs ind i mellem. Ligeledes gør dannelsesfortællingen, fablen, magisk realisme og sådan kunne jeg blive ved. Den eneste genre, der umiddelbart ikke er berørt er horror.

Dette bliver min sidste update om Odd - i hvert fald indtil jeg ved hvad fremtiden bringer. Hold jer stående.

-----------------------------------