Marts første nyheder

Der sker en masse ting på skrivefronten, og det holder mig virkelig til ilden. Jeg er stadig i fuld gang med at redigere novellerne til det, der forhåbentligt bliver mit næste udspil. Derfor er det så meget federe, at meninger og anmeldelser fra noveller, jeg har haft med i antologier bliver ved med at tikke ind.

Den første er Dystre Danmark 2, der har fået en rigtig god anmeldelse i Himmelskibet nummer 31. Det er Thomas Winther der står for den, og om min novelle har han følgende at sige:

"Silvestris novelle Jacobs stige er et mareridtsbesøg i et cirkus, der viser at det ikke kun er klovne der kan være skræmmende ved et cirkus, og at nogle mareridt kan man ikke vågne op fra. Silvestri viser med denne novelle endnu engang at han er formidabel til at beskrive handling og stemninger."

Så har antologien Det sker igen fra forlaget Kandor også fået en anmeldelse. Det er Jette Holst, der har skrevet ordene, og om min novelle har hun følgende at sige:

"Blandt de bedste er A. Silvestri, som virkelig er ved at finde sin platform som forfatter. I novellen
Morituri te salutant følger vi fire borgere, som i fremtidens Danmark ikke kan yde deres bidrag til samfundet. Steffen ryger for meget, Lise spiser for meget, Morten drikker for meget, og Erica er kritisk kunstner. Først ligner novellen en historie der er set flere gange før, bl.a. i Stephen Kings novelle ”Quitters A/S” fra 1978, om en mand som ønsker at holde op med at ryge og til det formål får hjælp fra et barsk firma. Men Silvestri driver tanken endnu længere ud, og lader de fire borgere optræde i et tv-program, mens de afstraffes – og de har indflydelse på de andres lidelser."

I sidste weekend medvirkede jeg i Z-faktor, som var en del af Odense Lyrikfestivals program. Jeg havde sendt et digt ind, og det var blevet dømt godt nok til at medvirke i konkurrencen. Jeg klarede mig gennem den indledende runde, men da der kun var fire digtere tilbage, røg jeg desværre ud. Tillykke til vinderne, og mit oplæste digt Domino vil snart være at høre på sitet forfatterstemmer.dk.