WOF - Morten Carlsen - Prosa

WOFferne har ligget stille længe, mest af alt fordi jeg har fået rigtig travlt med min egen skrivning. Nu bliver de genoplivet, hvis ikke for andet, så blot for en kort stund. For på skrivescenen har der meldt sig et nyt ansigt, som det er værd at holde øje med.

Navnet er Morten Carlsen, og første gang jeg noterede mig ham var i antologien Lyden af vanvid, og her medvirkede han med novellen Howard Charlestons forvandling. Jeg noterede mig, at han havde en god fortællestil og en livlig fantasi, hvilket i min bog er lovende takter. Dog vidste jeg ikke, om han var en døgnflue, eller en man kunne regne med ville skrive for alvor.

Det vidste sig at være det sidste. Morten begyndte at figurere i mange antologier, han optrådte i bl.a. Himmelskibet og snuppede en del sejre undervejs. Morten forsøgte sig ud i mange genrer, og i de fleste tilfælde med held. Til dags dato har han skrevet horror, science fiction og realisme, og kun mørke entiteter kan gisne om, hvad han har liggende i skrivebordsskuffen. Efterhånden begynder jeg at regne med, at Morten medvirker i de fleste skrivekonkurrencer, og for det meste når gennem nåleøjet. Skal man starte et sted med at læse Morten, foreslår jeg Armen, der er at finde i antologien Det sker igen.

Morten skriver også digte, men det er en side af ham, jeg endnu har til gode at stifte kendskab med. Hvis de gode takter fra hans noveller også findes der, er det en treat jeg ser frem til. Hvad de næste mange år bringer for Morten, har jeg ingen anelse om, men jeg er sikker på at han ikke bare forsvinder. Med lidt held vil han være en af de mennesker, der er med til at sikre, at de udskældte genrer ikke lider en tidlig og ufortjent død.

-----------------------------------------

Udgivelser i udvalg:
Hotline - Hæftet Metro-Litteratur 2011 - Booklet 13
Manden med tinkruset - Antologien Manden med tinkruset, Darklights
Zyborg - Bladet Science Fiction, nr. 20

Mere om Morten:
Mortens hjemmeside