WOF - Lars Ahn Pedersen - Prosa

Lars Ahn Pedersen er født i 1973 og arbejder som journalist på Dagbladets Roskilde-redaktion. Udover professionelt at ernære sig af at skrive, så gør han det også ved siden af. Det er blevet til en ganske pæn produktion over relativt få år.

Jeg kendte ikke Lars før sidste år, hvor jeg stødte på ham i Science Fiction-antologien I overfladen. Her medvirkede han med novellen Afhøring af offer nr. 5. Det er en ganske besynderlig sag, skrevet som et forhør. Senere på året bliver den oversat til engelsk i Science Fiction Cirklens store, internationale forsøg. Under lanceringen af førnævnte antologi, fik jeg også hilst på ham, og mit indtryk var ganske positivt.

Før han medvirkede i antologien, havde han dog allerede en del publiceringer bag sig. Lars har i særdeleshed brugt foreningen Fantastiks blad Himmelskibet til at få sine ting ud, og over de sidste par år har han fået udgivet fire noveller der. Den mest prominente er nok Har du hørt havfruerne synge? , der vandt Fantasticons novellekonkurrence 2008.

Der er ingen tvivl om, at Lars er sprogligt dygtig. Samtig har de fleste af hans noveller en noget skæv tilgang til virkeligheden, krydret med en god portion humor, der ikke er bleg for at være sarkastisk. Hans favoritgenrer er gyseren, den fantastiske fortælling og selvfølgelig science fiction. Jeg ved egentlig ikke, om Lars nogensinde har gjort det i de realistiske fortællinger.

I modsætning til så mange af de andre, jeg har skrevet om her, er der ikke noget der tyder på, at Lars er i gang med en selvstændig udgivelse. Det er dog ikke ensbetydende med, at han ikke holder nogle kort tæt ind til kroppen. Personligt ville jeg nu ikke have noget imod at se en samling udelukkende skrevet af ham.

Som det allersidste, er Lars også i fokus lige her og nu. Det er i forbindelse med science fiction-antologien Den hemmelige dal, hvor han medvirker med novellen Alien Ghost Ballet. At kalde det en novelle, er dog lidt en joke. Eftersom den fylder 50 sider, og dermed 1/6 af hele samlingen. Derudover ankommer Mordene på Katrina i samlingen Dystre Danmark.

----------------------------------------------------------
Udgivelser:
Alien Ghost Ballet, Afhøring af offer nr. 5 - Science Fiction Cirklens antologier
Har du hørt havfruerne synge? - Himmelskibet nummer 18
Vejmand - Himmelskibet nummer 15
Torne - Himmelskibet nummer 20
en del mere
-----------------------------------------------------------
Mere om Lars:
Lars' hjemmeside
Lars på Linkedin
-----------------------------------------------------------
Udgiver og salg:
Science Fiction Cirklen
Fantastik