WOF - Michael Dyst - Poesi/Performance

Nu er jeg nået til WOFfer nummer seks, og det er egentlig utroligt, at jeg har ladet Michael Dyst vente så længe. Dyst er født i 1983 og er en af de mest absurde og derigennem interessante nye kunstnere, jeg har oplevet.

Jeg stødte på navnet Michael Dyst, først på digte.dk, og derefter til oplæsninger i Underskoven. Det slog mig, allerede ved min første oplevelse, at denne mand virkelig gjorde tingene anderledes. Hans poesi var meget voldsom, in-your-face og cirkulerede om emner som absinth, fantasy, nordisk mytologi og almindeligt vanvid.

Når Dyst optræder, er det altid som at træde ind i en blanding af en hedensk messe og et bizart klovneshow fra Helvede. Hans stemmeføring er ganske unik, og kan ikke beskrives her - men den kobler sig fremragende med hans brug af kroppen og rummet omkring ham. Nogle gange læser Dyst ikke et digt op - han performer det virkelig. De første par gange man hører ham, aner man knap hvad man skal mene. Selv uden den mening, reagerer kroppen af sig selv. Man bliver draget ind. Først senere går det op for en, at der mellem de mange nedkastede ord ofte befinder sig en eller anden form for indsigt. Det er nok også det der gør, at han til stadighed kan begejstre et publikum. Dyst er meget aktiv, og kan tit opleves på forskellige oplæsersteder, primært i København. Hvis jeg ikke tager meget fejl, kan han opleves til Ord Under Himlen her i slutningen af august.

Dyst er udkommet to gange på forlaget Ravnerock. I 2007 var det med samlingen Elinering , der både er en CD og en bog. Sidste år, i 2008, kom turen så til Eowaidarama . Han er ligeledes at finde i Underskoven 1. Dyst er meget produktiv. Så jeg tror blot det er et spørgsmål om tid, før den næste udgivelse kommer. Samtidig er han dog meget eksperimenterende, så jeg vil slet ikke gisne om, hvilken form en sådan udgivelse ville kunne få.

Det rygtes, at Michael Dyst på det sidste har færdigskrevet en novelle. Hvis det passer, virker det på mig som et nyt land der har åbnet sig. Under alle omstændigheder ser jeg frem til hvad Dyst vil overraske med næste gang.

------------------------------------------------------
Udgivelser:
Elinering
Eowaidarama
En masse ting online

------------------------------------------------------
Mere om Dyst:
Dyst på BandBase
Dyst på digte.dk
Dyst på Youtube

------------------------------------------------------
Udgiver og salg:
Forlaget Ravnerock
Saxo.dk