WOF - Brian P. Ørnbøl - Prosa/Poesi

Brian bor i Århus, og har en gang i tidernes morgen været snedker. Det er nu lidt lige meget, for det er ikke det jeg vil snakke om.

Jeg lærte ham første gang at kende, af omtale og selvsyn, på digte.dk. Dengang hed han Brian Storm, men det navn har han lagt fra sig for længe siden. Allerede der tænkte jeg dog, at denne mand har potentiale. Hans digte var meget levende, og med en tendens til at være surrealistiske. Dog så man ikke i ham, som det ellers kan opleves, at surrealismen tog overhånd, og bare var underlig for at være det.

Han blev først udgivet på Darklights med digtsamlingen Barberbladshologrammer, der blev anmeldt en del steder, og anmeldelserne havde generelt rosende ord til overs for ham. Siden da rykkede han videre, og efter hvad jeg ved, begyndte han at fokusere mere på prosa. Også derfor jeg har lagt ham primært i den kategori. Alligevel er det nok ikke helt fair,eftersom at Brian har været i Hvedekorn med nogle digte. Det plejer at være en slags adelsmærke i Danmark.

Den næste, og meget nye, udgivelse blev Himmelhotellerne. Ind til videre har jeg kun set en anmeldelse, men den var til gengæld meget positiv. Den fokuserede på hvordan det absurde (i novellerne), på en eller anden måde, alligevel gav mening i sidste ende. Darklights stod ligeledes for den udgivelse.

Brian virker på mig som en eksperimenterende forfatter. Udover de store udgivelser, har han medvirket med masser af digte hist og her, samt science fiction-novellen Stendrømme i I Overfladen, fra Science Fiction Cirklen. Nogle forfattere låser sig selv fast i nogle få genrer. Det har jeg problemer med at forestille mig, at Brian vil komme til gøre. En fuld oversigt over hans publiceringer kan findes på hans egen hjemmeside.

Et par gange har jeg haft fornøjelsen af at høre ham læse op. Det gør han stilsikkert, og uden vaklen. En færdighed, der ikke er alle forundt. Den 6. maj i år kan han opleves på Onkel Danny's Joint, i København. Ligeledes kan man se nogle af hans billeddigte, der primært ligger på hans gamle hjemmeside.

Jeg ved ikke, hvad han har på skrivebrættet lige pt, men jeg tror, at han er klar til at rykke endnu længere, end han allerede har gjort. Om det så udmønter sig i digte, noveller eller sågar en roman, vil kun fremtiden vise. Som den har for vane at gøre med det meste.

-------------------------------------------------------
Udgivelser:
Barberbladshologrammer
Himmelhotellerne
-------------------------------------------------------
Mere om Brian:
Brians gamle blog
Brians nye hjemmeside
-------------------------------------------------------
Udgiver og salg:
Darklights