Trailer 59 - uddrag af Hårkur

Efter to  måneders pause fra trailerne, må det være den tid igen.

Dagens trailer er novellen Hårkur, der er med i min samling Optisk bedrag. Den er skrevet som et moderne eventyr, men passer alligevel fint ind i samlingens tone. I novellen møder vi Chris, der er rig, smuk og har det mest perfekte hår både nord og syd for Alperne. Det der med alder lader ikke til at bide på ham. Men så en dag, i et horribelt øjeblik, opdager han et gråt hår ...


"Først tog Chris ind på et privathospital og forelagde problemet for en læge, som han var blevet anbefalet af en af sine venner. Lægen var meget anerkendt, og hans vægge var plastret til med diplomer og hædersbevisninger. Bånd og medaljer satte genskin i Chris’ øjne, mens han forelagde sagen for lægen. Han sparede ikke sig selv, underdrev eller overdrev ikke. Han fortalte blot om den vasnkæbne, der havde ramt ham den selvsamme morgenstund.
Lægen lyttede med en tænksom mine, og foldede sine lange fingre over knæet. Han nikkede på de helt rigtige steder, som han lært det på lægestudiet og da han selv var ved at komme i den tredje alder, forstod han såre godt Chris’ problem. Det var altid de grå hår, der indledte alderens nådesløse invasion. Dødens fortropper, der satte sig i kroppens yderste spidser og derefter bevægede sig ned gennem kroppen til de til sidst stjal tåneglene fra en.
Han foreslog Chris at lade sig indlægge på lægens eget privathospital, så de der kunne foretage nogle prøver. Det ville ikke være noget problem at få hverken tid eller plads, da han var mere end normalt bekendt med Chris’ økonomiske situation. Med de midler, de havde rådighed, forsikrede lægen, at det nok skulle få bugt med den genstridige satan, der havde indtaget Chris’ hårsæk.
Chris åndede lettet op og takkede lægen på den måde han kendte bedst, nemlig ved at skrive en fed check. Tak er kun et fattigt ord, så derfor kunne det ikke på nogen måde accepteres. Med et let smil om læberne tog lægen imod checken, foldede den sammen gang på midten og stak den inden for kitlen. Inden da havde han talt antallet af nuller, og fundet det tilpas.
Snart var Chris patient på hospitalet. Han havde fået det bedste værelse, en suite komplet med bregner, kabeltv og room service. Hans smukke krop var svøbt i rene, hvide gevandter der lagde sig som et blændende anneks til hans i forvejen fuldendte skønhed. Fra skjulte højttalere lød klassisk musik, sonater og fugaer fyldte hans bevidsthed med ro, og fik ham til at glemme alle sine sorger. Snart ville den monstrøse gevækst være borte.
Lægen, han havde snakket med, så han ikke igen. Det var ikke noget, han tænkte over, da der i lægens sted var en hær af specialister. Intet sted var der blevet sparet. Endokrinologerne befølte hans kirtler, til de blev ømme og hævede. Hæmatologerne tog blodprøve på blodprøve og undersøgte dem for abnormaliteter. Til sidst kom trikologerne, specialister i keratin og alt hårrelateret. Mellem deres kyndige fingre blev hvert et strå undersøgt, og der var megen skægstrygen og lydte hmm’er i det smukke rum."

---------------------
Husk at stem:

10 skud - 1
10 skud - 2