I denne røde juletid....

...som nærmer sig med stormskridt, er det selvfølgelig kun en ting der virkelig matcher årstidens farver. Behøver jeg at sige det? Jeg gør det alligevel! Zombier. Og igen. Zombier. Selv vampyrerne, når de ikke har travlt med at gløde, kan klemme så megen julefarve ud af deres medmennesker som zombierne. Og nu, hvor du ruster dig til årstidens ypperste fest, med alt hvad det inkluderer af nisser, julekalender på DR og lametta, vil jeg være din guide til en anderledes jul i de dødes tegn.

Hvorfor ikke indlede december måned med at smide benene op, og læsse lidt god zombieaction på fjerneren. Der er mange film derude, der bruger og misbruger vores elskede zombier, men de bedste af de bedste, de kommer lige her.

Start den 1. december med at nærstudere den franske La Horde. Den har alt hvad der kræves til at komme i den rette julestemning. Narkohandlere, politi med tendens til selvtægt og lynende hurtige zombier. Lidt automatvåben kan lyde som knallerter og de sceniske billeder over det smadrede Paris slår lystændingen på Rådhuspladsen. Senere på måneden er turen kommet til Død Snø, vores nabofolk Norges bud på et sandt winter wonderland. Her vil du føle kulden trænge ind i dine knogler, og gøre dig ekstra glad for din varme kakao. Du vil lære, at nazier aldrig rigtig dør, og selvfølgelig hvordan snot kan redde dit liv. Som en ekstra bonus vil der komme mere rødt, når kommunismens hammer og segl pryder kamppladsen.

Men nu handler den søde juletid jo ikke kun om den store skærm. Det vil ikke være i tidens ånd at glemme den lille skærm. For hvor har julemanden dog stoppet zombier i julesokken, selv om den ikke hænger over kaminen. Og den første ting du kan tage dig til, er virkelig en gave - for den er helt gratis. Har du også altid tænkt, at det var synd at de gode konsekvent skal vinde? Selvfølgelig har du det. Nu får du muligheden for at være det psykotiske geni bag udbredelsen af zombiesvøben. Spillet Infectonator giver smæk for skillingen og indeholder en grafik præcis som hvor mor lavede den tilbage i det gamle årtusind. Mener du derimod at julen er en moderne affære, og at det desuden er blevet alt for pissekoldt på de nordlige breddegrader, then have no fear. Hop ombord på rutsjebanen ved navn Dead Island, der foregår i et tropisk paradis, men ikke af den grund skorter på underholdning holdt i juletidens farver. Hug, mas og skyd dig gennem en uendelig række af de døde, der ikke helmer før de æder din lever uden fava beans and a nice chianti.

Selvfølgelig er det ikke en rigtig jul i familiens skød, uden at inkludere familien. Også her kommer jeg dig til hjælp. Du har sikkert allerede brudt dit hoved med at finde en kalenderbog, der kan bortjage den knapt så søde ventetid. Der findes kun en løsning på problemet: Pandaemonium af A.Silvestri. 120 kapitler, det er fem om dagen i hele december måned, og på selve juleaften hvor ungerne er utålmodige efter gaver, kan du give dem den største af alle. Afslutningen på et ægte epos! December vil fare forbi i en kavalkade af blod, corny oneliners, en Nimbus, Storebæltsforbindelsen, Cisternerne, tøjkatte og sømpistoler. Jeg garanterer, at det vil blive en jul dine poder sent glemmer. Har du ikke børn, så glæd dig selv med en tidlig julegave, der er lige til at nyde under en hjemmestrikket plaid eller med et skud gløgg til.

Vær en god forælder, og et endnu bedre menneske. Køb Pandaemonium nu! Er du ikke overbevist? Så meld dig ind i fanklubben, og hør det fra hestens egen mund.