WOF - Line-Maria Lång - Prosa

Det er ikke så ofte, at kvindelige forfattere finder vej til min WOFfer-side. Men denne gang er det anderledes. Det er med stor glæde, at jeg vil præsentere jer for Line-Maria Lång. Hun er født i 1982.

Det første der slår en, når man møder Line-Maria er, at hun er meget smilende og meget positiv. Ligeledes er det kun på sin plads at nævne hendes tøjstil, der virkelig får hende til at stå ud. Alligevel virker den hverken påtaget eller for meget. Mere ægte.

Netop ægtheden er også et af kardinalpunkterne i hendes skrivning. Jeg oplevede hende første gang til en session i Underskoven, for et par år siden. Allerede der bragede hun igennem med en helt speciel oplæserstil. Den er hæsblæsende og direkte, knapt har man opfattet en sætning eller et indtryk, før det næste kommer farende. Det er også ganske specielt at se, hvordan hendes rolige kropssprog står i stærk kontrast til selve tekstens fart og rytme. Teksterne i sig selv er meget direkte, de skærer ind til benet og viderebringer med kontante vendinger deres budskab. Den føromtalte ægthed er rammende, og får publikum til at blive ved med at lytte, ligegyldigt hvad.

Selv siger Line-Maria at hun skriver noveller. Der er jeg ikke enig. Jeg mener, at hun skriver kortprosa. Så kan man altid skændes om, hvor relevant forskellen er. Men i Line-Marias tekster er der næsten altid et følelsesmæssigt omdrejningspunkt, som resten af teksten fungerer udfra, hvorimod novellen generelt har et stærkt handlingsforløb. Det gør nu langtfra Line-Marias tekster dårligere. For nu at være ganske ærlig, er de fleste af dem meget gode, og hviler elegant i sig selv.

I skrivende stund har Line-Maria sin debutlige på trapperne. Samlingen bærer titlen Rottekonge, og den er udgivet på Rosinante. En søgning på nettet har dog afsløret, at hun allerede i 2003 medvirkede i den svenske bog Kosmisk By .

Rottekonge
indeholder 21 korte tekster. Udgivelsesreceptionen for hendes debut vil foregå på Zusammen, den 18. september. Jeg vil på det kraftigste anbefale enhver at opleve Line-Maria Lång. For hvis hun ikke med tiden bliver til noget indenfor den danske skrivning, vil jeg blive meget forundret. Mere om eventen kan læses her. Når samlingen er udgivet, vil jeg vende tilbage med et par ord mere, og updatede links.

-------------------------------------------------------------
Udgivelser:
Rottekonge

-------------------------------------------------------------
Mere om Line-Maria:
Beskrivelse af Line-Maria på Ord Under Himlen

-------------------------------------------------------------
Udgiver og salg:
Rosinante
Gyldendal