WOF - Thurston Magnus - Poesi/Prosa/Performance

Thurston Magnus er med milde ord en meget spændende mand, og jeg har mødt ham utallige gange. TM er født i 1978, og har i de sidste mange år skrevet et hobetal af digte og prosatekster, samt optrådt på noget nær alle mulige (og umulige) steder i Danmarks større byer.

Jeg mødte ham første gang på digte.dk, hvor hans ord allerede fra starten af slog mig som ufatteligt dygtige. Kendetegnende for hans stil er en snedig opsætning af meget kendte ord, og en næsten inkarneret trang til at bryde med konventionerne. Han har arbejdet med mange forskellige ting, deriblandt en roman, der for tiden tager en pause, fordi han har travlt andre steder.

Ethvert oplæserarrangement, der gæstes af TM, bliver helt automatisk bedre. Hans sikre stemmebrug og overraskende tekster, der ofte har en tydelig rytme, fanger publikum ind. Det er ufatteligt sjældent, at man hører TM læse de samme ting op til to arrangementer, selv om der kun er få dage imellem dem. Så produktiv er han, og ofte får man serveret en ordbombe, der lige er skrevet dagen i forvejen. Når det kommer til produktive skribenter, kan man altid kigge på om den store mængde af tekst så også holder vand. TM har et tårnhøjt bundniveau. Ligeledes er han en hyperaktiv fotograf og tager mange spændende billeder.

I skrivende stund kan TM desværre kun opleves tre steder. I antologierne, der udgives af Underskoven. Sidst vi snakkede sammen, fik jeg dog lokket ud af ham, at han "pønser på noget digtnoget, vistnok". Jeg kan kun sige at alle bør glæde sig. Men for nylig var han også aktiv sammen med andre kunstnere, i et hybridprojekt, hvor de forskellige kunstarter skulle komlementere hinanden. Desværre har jeg ikke kunnet finde et link til netop det.

TM er endnu ikke udgivet med sin egen bog, men jeg er fuldkommen sikker på, at det kun er et spørgsmål om tid. Indtil da, kan man følge ham på hans egen blog, og i hans anmeldelser på Metrord.

------------------------
Udgivelser:
En masse ting online - søg selv
Underskoven 1
Underskoven 2
Underskoven 3 (kommende)
------------------------
Mere om Thurston:
Thurstons hjemmeside
Thurstons digte.dk-profil
Thurston på BandBase
------------------------
Udgiver og salg:
Saxo.dk