WOF - Nikolaj Højberg - Prosa

Nikolaj Højberg er født i 1973, og faktisk den første WOFfer, jeg aldrig har mødt. Det er dog ikke ensbetydende med, at vi ikke er stødt på hinanden før. Det kan også påpeges, at jeg endnu en gang kommer lidt for sent, men jeg er egentlig ligeglad. For præsenteres, det skal han.

Første gang jeg så hans navn, var i LUO2 fra Science Fiction Cirklen, hvor han medvirkede med novellen O-puslespillet, en ganske udmærket historie der handlede om bevidsthed og efterlivet. Siden da har der været voldsomt gang i ham. Han vandt Darklights novellekonkurrence med emnet *Tro, håb og kærlighed* og fra selvsamme forlag kom hans debutantologi Vandringer i mørke, der primært er en samling horror-noveller. Eftersom jeg kun har læst ham en gang, skal jeg ikke her kunne sige, hvad hans primære målgruppe er.

Allerede inden han fik antaget sin første udgivelse hos Darklights (der IKKE er et selvudgiverforlag!), udgav han romanen Snestormen. Jeg har prøvet at finde mere info om Eforlaget, men det har været mere end svært. Jeg er dog sikker på, at Nikolaj selv har den fornødne info.

Nikolaj er meget produktiv, det kan ses ud fra hans hjemmeside, der løbende opdaterer om ham og hans. I talende stund har han mere end i støbeskeen endnu en antologi, der har fået titlen Fra den anden side.

Nikolaj virker meget spændende, og som en forfatter, der tør gribe de udskældte genrer i nakkeskindet (eller hvor de end har skind) og føre nogle skæve ideer videre. For mig er det en vidunderlig ting, at han er uddannet geolog og derigennem kan hamre en pæl i hjertet på hvad mange mennesker mener om naturvideskablige menneskers færdigheder indenfor skønlitteratur. Så snart jeg får muligheden, vil jeg tage et kig på Vandringer i mørke, og evt. lave en opfølger her.

-------------------------------------
Udgivelser
Vandringer i mørke (2009)
Diverse noveller
-------------------------------------
Mere om Nikolaj
Nikolajs hjemmeside
Nikolajs profil på fyldepennen.dk
-------------------------------------
Udgiver og salg
Darklights