WOF - Camilla Wandahl - Prosa

Camilla Wandahl er i starten af tyverne, og egentlig kommer denne WOFfer en smule for sent. Det skal dog ikke forhindre mig i at skrive den.

Første gang (og eneste så videre) jeg så Camilla, var til lanceringen af LUO2, i september sidste år. Hun slog mig som en meget rolig, og lidt stille type. Hendes backlist forråder dog det billede en del.

Hun har vundet Dansk Science Fiction-pris et par gange, og har skrevet noveller til Proxima og Himmelskibet. Jeg læste hendes novelle Kælderfødt med stor fornøjelse, og blev slået af det meget flydende og poetiske sprog, det var lykkedes hende at klemme ned på meget få sider. Det er sjældent, at man ser den slags i science fiction. Det gør sig ikke lige så meget gældende i hendes anden novelle Børnesatellitten, der er mere klassisk, men alligevel holder et godt flow og en velafrundet historie. Den kan findes i Proxima 87. Hun modtog også Encouragement Award på Eurocon i 2006, en pris der gives til særligt lovende talenter.

I år fik hun sin første roman, Hjerte i vente, udgivet på Høst og Søn. Men det er ikke stoppet der. Romanen Så fandens forelsket udgives senere i år på Forum. Begge er bøger til unge/unge voksne, og det er også her, jeg umiddelbart ville lede efter hendes publikum. At få to romaner udgivet indenfor et år vinder om stor produktivitet.

Camilla er ved at læse til folkeskolelærer, og inde på hendes side er det muligt at booke hende til undervisningsforløb og foredrag. For nærmere information, se på hendes hjemmeside. Et interview med hende kan også findes på www.undervisere.dk.

Jeg tror, at Camilla vil blive ved med både at skrive ungdomsromaner, og noveller. Under alle omstændigheder, er hun virkelig en man skal holde øje med. For med den fart, hun skyder for øjeblikket, er det umuligt at gisne om hvad det kan blive til.

-----------------------------------------------
Udgivelser:
Hjerte i vente
Så fandens forelsket (kommende)
et mylder af noveller
-----------------------------------------------
Mere om Camilla:
Camillas hjemmeside
Camillas blog
Camilla på Børnelitteratur.dk
-----------------------------------------------
Udgiver og salg:
Høst og Søn
Forlaget Forum