Opstarten 2

Som sagt, viste Science Fiction Cirklen interesse i en af mine noveller til deres antologi Under Overfladen, der udkom i august 2008. Ikke nok med det. Oprindeligt havde jeg sendt dem fem af mine noveller, og de ville også gerne trykke en i deres magasin Proxima. Der var ingen ende på min glæde. Men knapt var jeg kommet mig over deres interesse, før et andet lille specialforlag takkede ja til to af mine historie. Hplmythos var et et-mands forlag, der specialiserede sig i horror-litteratur og litteratur, der direkte var i tråd med H.P.Lovecrafts Cthulhu-mytologi. Forlaget havde to antologier på vej, og i begge figurerede jeg. I december 2008 så min udgivelsesprofil sådan her ud:

When The Music's Over, Under Overfladen, SF Cirklen, udgivet august 2008
Eternity Is For Everyone, Proxima 87, SF Cirklen, udkommet august 2008
Der Er Engle Nok Til Alle, Dystre Danmark, HplMythos, udgives sommer 2009
World Wide Web, Endnu Ingen Titel, HplMythos, udgives efterår/vinter 2009


Samtidig havde jeg i en periode, sammen med nogle andre folk fra digte.dk, anmeldt litteratur af selvudgivere. Vi havde stiftet Metrord, fordi den slags litteratur sjældent nåede frem til aviser og de normale anmeldere. At skrive derinde gav mig en del øvelse i en mere faglitterær stil, og førte også til at jeg på en måde nu tilhørte et slags kollektiv. Jeg er ganske enspænderisk af natur, men alligevel var det behageligt at vide, at man ikke stod helt alene. Den dag i dag kører sitet stadig, og jeg tror vi nærmer os anmeldelse nummer 100.

Mens mine historier, der var antaget, førte deres eget liv, scannede jeg internettet efter muligheder for at skrive noveller til antologier. Det viste sig, at der var en hel del af dem, og især bloggen Uglentuderomnatten var en uvurderlig ressource. Jeg forsøgte at være med i en novellekonkurrence om Esbjerg Havn, men kom ikke med. Derefter i en eventyr-konkurrence - som stadig ikke er afsluttet. Det var vigtigt for mig, at vise folk at jeg kunne skrive andet end niche-litteratur og derfor sprang jeg til, da to nye novellekonkurrencer begyndte. Den ene var hos et nystartet forlag ved navn Valeta, den anden hos Darklights.dk. Emnerne der skulle skrives i, var henholdsvis "Begyndelse" og "Tro, håb og kærlighed".

Med tre dages mellemrum fik jeg bekræftelse fra begge forlag. Hos Darklights var jeg taget med i deres kommende antologi "Vintergækkerne nikker". Hos Valeta var jeg en af de tre vindere af konkurrencen, og fik for første gang honorar for at skrive. En forlagsaftale blev printet ud, og underskrevet. Det var et vildt øjeblik. Det at være forfatter blev nu mere solidt, det føltes som noget der rent faktisk ikke bare var et håb, men en ganske reel mulighed. Pr. august 2009 bliver der så føjet to noveller til min udgivelsesprofil:

Intensiv, Vintergækkerne nikker, Darklights, udgives august 2009
Je Ne Sais Quoi, Endnu Ingen Titel, Forlaget Valeta, udgives sommeren 2009


På et år har jeg altså fået antaget seks noveller, og mens jeg skriver dette, har jeg stadig to muligheder ude. Jeg har indsendt tre noveller til Science Fiction Cirklens antologi-konkurrence, og jeg medvirker i kampen om Dansk SF Pris 2008.

I korte træk var det optakten til det hele. Fra nu af vil bloggen blive fyldt med alle mulige ting, der direkte har noget at gøre med både de noveller jeg har skrevet, dem jeg skriver og dem jeg vil skrive. Den vil handle om de mennesker, der lige som jeg er i gang med at forsøge en forfatterkarriere. Og den vil handle om hvordan det er at skrive i et land, der har svært ved at turde satse på nye og uprøvede folk.