Rapport fra forfatterværkstedet

Der har været lidt stille her på bloggen, men det har heldigvis været af alle de rigtige grunde. Det værste er, hvis man ikke har noget at fortælle. Mit problem har i de første 10 uger af 2018 været, at jeg havde alt for meget at fortælle. Derfor er jeg begyndt på at lave en uge-rapport på min fanside på Facebook. Den kommer hver søndag omkring middag, og du er velkommen til at følge mig derinde. Ligeledes opdaterer jeg dagligt på min Instagram. Med det sagt, er her en opsamling på hvad jeg egentlig har brugt tiden til i 2018 indtil videre.

Skrivning

654346.jpg

Siden årets start har jeg fået skrevet en del nyt. Det er blevet til lidt noveller, men jeg har også fået mulighed for at udforske nye stilarter og greb. Det har været godt for mine tanker at kaste mig over måder at udtrykke sig på, som jeg ikke tidligere har arbejdet så meget med. To af teksterne er også sidenhen blevet publiceret, og jeg har linket, hvis du har lyst til at læse. Ligeledes er jeg begyndt på en samling kortere tekster, der indtil videre bærer arbejdstitlen Nye myter til en slidt verden (NM).

Den vægtløse Melissa med rumpistol (science fiction, 9400 ord)

Måneskinssonate (weird, 8200 ord)

28xFebruary Fiction (blandet, 2800 ord)

Jeg elsker at bo i en brandfælde - Science fiction, samlinger og sæd (essay, 1400 ord) - læs.

En manifestation (manifest, 900 ord) - læs.

1 - Tårevæsner (900 ord, NM)

2 - Nyttetænkning (2100 ord, NM)


Arbejde på manuskripter

De første par måneder af 2018 har været proppet med en masse arbejde af den slags, de færreste ved er majoriteten af det at være forfatter. Praktisk taget fra den 1. januar har jeg redigeret, revideret og omarbejdet forskellige manuskripter. Det er nemlig blevet sådan, at jeg i 2018 får hele fem udgivelser, og manuskripterne er løbet sammen lige i disse måneder. Det på trods af, at de forskellige bøger har været alt fra et par måneder til næsten et årti undervejs. Det er fuldkommen vanvittigt at stå midt i alle de ord, og samtidig er det noget af det fedeste, jeg har prøvet.

453254.jpg

King: Min billedroman King er i slutfasen. Så sent som i går kom nogle af de sidste illustrationer i hus, forordet er blevet skrevet og manus mangler kun at blive sat op. Det betyder, at King udkommer inden sommerferien. King startede sit liv med at være novellen Brune Bamse, der er at finde i min debut Køtere dør om vinteren. Den historie blev oprindeligt skrevet i 2008.

Scener fra et parforhold: Det har været en hård kamp at blive enige om en forside, men nu tyder det på at vi alle er tilfredse. Manus er blevet redigeret og omskrevet, og så sent som for et par timer siden, blev den endelige version sendt til opsætning. Ligeledes er der blevet oprettet en playlist på Spotify, og i bogen er snart klar til trykken. Det bliver en sen april/start-majudgivelse. Scener fra et parforhold begyndte jeg at skrive på i 2012.

Hemmeligt projekt: Alle teksterne ligger klar. Jeg har et møde med forlaget i næste uge igen, og derefter tror jeg det går hurtigt. Det er et spændende og skægt projekt, og et, som jeg deler med en anden forfatter. Jeg har kun skrevet på projektet i et par måneder.

Slør: Min horror-roman Slør har været gennem en grundig omskrivning og tilretning, og er nu tilbage hos redaktøren til sidste omgang sparring. Derefter skal jeg igen skrive om og til, og derefter skal manus til korrektur. Slør begyndte jeg at skrive på i 2016, og vi regner med en efterårsudgivelse.

Tredje opsamling: Min tredje opsamling har endnu ingen titel, men kommer til at handle om forvandlinger. De otte noveller+et digt er alle blevet grovredigeret i hånden, og når der kommer lidt luft, bliver ændringerne overført til manus. Den ældste af novellerne er fra 2008, den nyeste fra sidste år. 


Nye udgivelser

Jeg deltager stadig så vidt som jeg orker det i diverse antologi-indkaldelser med mere, og det er den dejlig måde at forsøge at nå ud til nye læsere på. Ligeledes holder jeg også øjnene meget åbne for andre muligheder og formater, da der ikke er tvivl om at vi i øjeblikket befinder os i transit. Det skrevne ord antager andre former, og det ville være synd ikke at omfavne dem.

Opland: Det nystiftede forlag Poetic Pamphlets indkaldte sidste år tekster til deres første udgivelse, og det er der kommet antologien Opland ud af. Jeg medvirker med en surrealistisk tekst ved navn Ceremonimesteren ved havet. Det er dejligt at se, at der stadig udklækkes nye forlag, og jeg håber det kommer til at gå Opland godt.

Behind the mask: Den 1. januar udkom den australske antologi Behind the mask, hvor min novelle Face;mask er at finde. Den handler om en syret skabelsesberetning. I antologien er der også noveller af blandt andet Clive Barker og Edgar Allan Poe, så jeg er svært stolt af at medvirke.

Når mørket kommer krybende: Sammen med fire andre horror-forfattere, blev jeg af forlaget Enter Darkness bedt om at skrive en horror-novelle. Den er nu med i mini-antologien Når mørket kommer krybende, og bærer titlen Blinde killinger. Da udgiveren skulle vælge rækkefølge på historierne, blev min placeret til sidst. Han var bange for at folk ikke kunne holde til flere rædsler, når de først havde læst min. De andre forfattere er Teddy Vork, Patrick Leis, Gudrun Østergaard og Morten Carlsen. Antologien udkommer til Krimimessen i Horsens.

Godnathistorier: Sidste år blev jeg en del af initiativet Godnathistorier, og for et par uger siden kom min fjerde historie op. De er indtalt af Jesper Dein, og du kan fange dem alle lige her. Min nyeste hedder Billardhaj.

#moderneventyr: Sidste år indkaldte forlaget Siesta til en antologi om moderne omskrivninger af kendte eventyr. Jeg valgte H.C. Andersens Historien om en moder, og eventyrantologien er lige på trapperne. Der hviskes april.

26908045_2088399514728038_5883544933237580919_n.jpg

Afrunding

2018 bliver et helt afsindigt år, og jeg klæder mig virkelig til at stå nytårsaften, og se tilbage på det. I de næste par måneder er der også nedslag i kalenderen. Jeg skal til Hald Hovedgaard på seminar om FNs Verdensmål, der med lidt held udmunder i en antologi på tværs af skøn- og faglitteratur, jeg skal interviewe til Krimimessen og jeg skal til Kær-Litt på Fuglsang Gods og præsentere Scener fra et parforhold. Det er spændende tider, og jeg har spændt hjelmen!